Acer přibalí k modelu Primo i dok pro funkci Continuum

20

Mezi zajímavé novinky využívající operační systém Windows 10 Mobile lze zařadit i Acer Jade Primo. Ten nabízí nejen velmi dobrou výbavu, ale také možnost využívat funkci Continuum, která z vašeho telefonu dokáže udělat takřka počítač. Acer navíc ve potřebné přibalí přímo k telefonu.

Acer Jade Primo

Acer Jade Primo byl poprvé odhalen na zářijovém veletrhu IFA 2015 a bezpochyby zaujal většinu fanoušků. Jeho výbava stojí na 5,5palcovém FullHD displeji či šestijádrovém procesoru Snapdragon 808. Vhod jistě přijde i 21megapixelový fotoaparát na zadní straně nebo 8megapixelový na straně čelní. Své místo na těle telefonu našel i nový konektor USB-C. Acer navíc použil nový operační systém Windows 10 Mobile a model Primo bude mít tu čest využívat funkci Continuum, o které jsme vás již informovali. Ve zkratce dokáže z vašeho telefonu udělat takřka počítač. Stačí telefon propojit s monitorem a získáte prostředí velice blízké klasickým Windows 10. Samozřejmě však nespustíte aplikace psané pro desktopové Windows 10.

RT @mobilenetcz: Acer představuje špičkový telefon Jade Primo s Windows 10. Má Snapdragon

K propojení slouží speciální dok. Ten bude potřeba i k propojení nových Lumií 950 (XL). Zatímco k nim jej bude nutné dokoupit, u Aceru Jade Primo jej dostanete přímo v balení spolu s telefonem. To však není vše, Acer přibalí také bezdrátovou myš a klávesnici. Tím v podstatě zkompletuje vše potřebné pro to, aby se z vašeho telefonu stal téměř přenosný počítač. Prozatím však Acer nedohalil podrobnosti k výbavě, ani cenu, za kterou hodlá model Primo prodávat.

Zdroje: wmpoweruser.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Začínam mať pocit, že Microsoft vďaka Aceru príde o určité zisky na Lumiách 950 a 950 XL...
Xwert Is
Xwert Is
MS predáva tú škatuľku na Continuum za 100 € čo je dosť veľa určite nepotrvá dlho a príde výrobca čo to ponúkne za oveľa menšie peniaze a tým pádom MS odreže od zisku pretože 100 € je fakt priveľa.
Nemyslím si, že by MS vadilo, že nějaký HW bude podporovat jeho SW. :-D MS je společnost vyvíjející SW, telefony které nabízí jsou především představení toho co SW umí jako je to u NEXUSU pro Google. Bylo by tomu jinak kdyby se snažili zachránit Nokii.
mortyg
Telefon nejspíš vzniká pouze díky dohody s MS, sami od sebe by do toho u Acer dle mého ani nešli. Poměr cena/užitná hodnota/výkon bude lepší než u Lumie, OS zadarmo a možná i něco u MS přisypou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze