Acer Jade Primo: smartphone, který nahradí počítač

16

Acer se snaží zbourat hranici mezi telefony a osobními počítači, jak ji dnes vnímáme. Jeho nové zařízení, které používá staronové označení „pocket PC“, vypadá jako smartphone, snadno ho však lze proměnit v počítač. Napomůže tomu i operační systém Windows 10 mobile s funkcí Continuum.

Hardwarovým základem je dokovací stanice, do které vložíte telefon a připojíte všechny nezbytné periferie. Prostředí operačního systému by se při tom mělo rovněž změnit tak, že by mělo vypadat, jako kdybyste pracovali na běžném počítači s Windows 10. Výhoda však nastane večer při odchodu z práce. Celý počítač snadno schováte do kapsy a v práci můžete pokračovat kdekoli jinde. Jak funguje Continuum, už jsme psali dříve. Takto vybavený operační systém je schopen rozpoznat připojené periferie a podle toho měnit svůj vzhled i způsob ovládání.

Na něco takového je potřeba řádná výbava a ani zde Acer Jade Primo nezaostává. Nabídne 5,5palcový Super AMOLED displej, dvojici fotoaparátů z rozlišením 21 a 8 Mpx a procesor Snapdragon 808. Prodávat se bude i s dokovací stanicí, klávesnicí i myší. Podrobnosti o výbavě a způsobu fungování pro vás připravujeme.

Diskuze ke článku
Rob
A umí tohle Váš Android. Hlavně že má hodně aplikací.
Hexagon
Toto hravo prekona MS Lumia 950... A predpokladam,ze to bude za nizsiu cenu...
Jakub
To je paráda.
Petr
Predpokladam ze pres to HDMI bude mozne nahravat i obsah jako hraní her. Je to tak?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze