Acer představil Jade Z: dobře vybavený smartphone za příjemnou cenu

4

Acer dnes představil model Jade Z, který se bude snažit zaujmout především dobrou funkční výbavou za příjemnou cenu. Nabídne 5palcový IPS HD displej, 64bitový procesor od MediaTeku a také 13Mpx fotoaparát se špičkovou světelností. Nezapomnělo se ani na přítomnost LTE a odolné sklo Gorilla Glass.

Acer představil další zajímavý smartphone střední třídy, tentokrát s označením Jade Z, který se stane takovou levnější alternativou k Acer Liquid Jade S s pomalejším procesorem. Bude snažit zaútočit na všech frontách, designem a funkční výbavou počínaje, cenou konče. Dostupný by totiž měl být za zhruba 5 500 Kč včetně DPH, což je vzhledem k nabízeným funkcím velmi příjemná hodnota.

Jade Z

Displej a výkon

Přední straně bude dominovat 5palcový IPS displej s HD rozlišením, respektive 1 280 × 720 pixelů. Displej bude chránit odolné sklo Gorilla Glass v jeho třetí verzi, nějaké to méně šetrné zacházení by tak displej měl bez problémů zvládnout. Displej se pyšní také technologií Zero Air Gap, která redukuje odlesky displeje a činí jej tak čitelným za jakékoliv situace. Zajímavostí je také speciální režim „Čtení“, který chrání oči tím, že snižuje množství modrého světla omezením u obrazového procesoru.

Acer Jade Z

O výkon se postará čtyřjádrový (64bitový) procesor od MediaTeku, konkrétně MTK 6752 s taktem 1,3 GHz. O kvalitní podání hudby se postará funkce DTS Studio Sound a 24bitové reproduktory. Paměť RAM bude ve dvojí verzi, konkrétně 1 nebo 2 GB, uživatelská paměť pak nabídne kapacitu 8 a nebi 16 GB. Konektivitu zastupují jak základy v podobě Wi-Fi a Bluetooth ve verzi 4.0, tak i rychlé datové přenosy LTE Cat. 4. (150 Mb/s pro download a 50 Mb/s pro upload). Zajímavá bude také funkce AcerEXTEND, která umožní bezdrátové připojení k Windows a následné ovládání vnitřních aplikacích přímo z počítače. Bez problému tak můžete psát SMS zprávy, případně přeskupovat aplikace. Potěší také přítomnost off-line navigace AcerNAV, postavené na navigaci TomTom a využívající body zájmu TripAdvisor POI. Co se týče Androidu, Acer informoval, že do prodeje novinka vstoupí ještě se starším Androidem 4.4 KitKat, aktualizace na Lollipop pak dojde později.

Acer Liquid Jade Z

Fotoaparát

Fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx, zajímavostí je světelnost objektivu, konkrétně f/1.8, což je na smartphone skvělá hodnota. Světelnost by měla umožnit pořizování kvalitních snímků i při zhoršeném osvětlení. Co se týče selfie kamery, ta nabídne dnes již vcelku očekávané rozlišení 5 Mpx a světelnost je v tomto případě f/2.2. Kromě základních funkcí se bude Jade Z pyšnit také několika speciálními funkcemi, konkrétně Bright Magic, která umožní pořízení více snímků do jednoho nebo Bright Magic Selfie, která umožní pořizování kvalitních selfie snímků i za zhoršeného osvětlení.

Acer Liquid Jade Z

Dostupnost a cena

Nový Acer Jade Z v neposlední řadě nabídne také stylový design a nízkou tloušťku, která se zastavila těsně pod hranicí 8 milimetrů, díky velikosti úhlopříčky by se navíc měl dát ovládat i jednou rukou. Potěší i hmotnost 110 gramů a dvojice dostupných variant, konkrétně černá a bílá. Cena byla stanovena na vcelku odpovídajících 199 euro, respektive 5 500 Kč včetně DPH. Kdy se k nám novinka nakonec dostane, prozatím není jasné, dle zkušeností však předpokládáme, že v několika následujících týdnech.

Technické parametry Acer Liquid Jade Z

Kompletní specifikace
Konstrukce143,5 × 69,8 × 7,9 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6732, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:59 hodin
DostupnostQ2 2015, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
Palo
Vypadá to zaujímavo. Otázkou je spoľahlivosť, lebo o tejto značke je známe hodne reklamácii aspoň na poli notebookov.
THCjirka
Vypadá ošklivě, ale výbava na papíře vypadá dobře. Ale jen papírově.
Luke
me tento telefon velice oslovil uz se tesim az vyjde a zrejme si ho koupim :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze