Acer Liquid Glow: Android 4.0 s NFC za hubičku

Už v pondělí ve Španělské Barceloně vypukne mobilní akce MWC 2012, na které výrobci představí své největší triumfy pro letošní rok. Někteří menší z nich ale ze strachu před zastíněním produkty velkých firem karty vykládají na stůl už před startem akce. Jedním z nich je i Acer s modelem Liquid Glow.

Acer i přesto, že je ve světě počítačů velmi známou společností, patří v mobilním světě mezi vůbec nejmenší výrobce. Proto pokud chce na letošním Mobile World Congressu se svými novinkami zaujmout a nezapadnout, tak mu nezbývá než zvolit taktiku, která spočívá v představení nových telefonů ještě před jeho pondělním zahájením. Podobně už tak své novinky napůl představilo třeba jihokorejské LG, japonský Panasonic či čínské ZTE. Zpátky ale k Aceru. Ten představil model Liquid Glow. Na fotografie, videa či obsáhlé technické specifikace je ale, stejně jako LG, velice skoupý.

Acer Liguid Glow prozatím můžeme obdivovat pouze na jediné tiskové fotografii
Čtěte také - Elegantní Acer CloudMobile s Androidem uniká na veřejnost

Pojďme si tedy říci, co všechno zatím o novince víme. Mělo by se jednat o stylově designovaný smartphone vyšší střední třídy s displejem o úhlopříčce 3,7 palce s prozatím neznámým rozlišením či zobrazovací technologií (pravděpodobně WVGA (480×800 pixelů), TFT panel). Výrobce zatím nezveřejnil, jaký procesor Liguid Glow nabídne, zato ale odhalil jeho fotoaparát. Mělo by se jednat o 5 Mpx snímač s podporou LED přisvětlení. Jako operační systém zvolil Acer od základu Android 4.0 ICS. S tím přímo souvisí i další důležitá funkce, kterou je integrovaný modul NFC, který bude využívat technologie Android Beam, dostupné právě od výše zmíněné nejnovější verze systému. Acer Liguid Glow by se měl prodávat celkem ve třech barevných provedeních - Sakura Pink, Alpine White, a Cat's-eye Black.

Na více upřesnění specifikací si budeme muset počkat až do příštího týdne, na kdy Acer plánuje svoji tiskovou konferenci. Můžeme vám slíbit, že všechny jeho novinky včetně právě modelu Liguid Glow pro vás nafotíme a natočíme. Sledujte dále mobilenet.cz.

Zdroje: androidpolice.com, acer.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze