Známe cenu a dostupnost nového BlackBerry Z3 v České republice

60

První počin BlackBerry a čínského výrobce Foxconn se jmenuje BlackBerry Z3 a původně měl být dostupný pouze v jihovýchodní Asii. Nám se však podařilo zjistit, že BlackBerry Z3 se chystá také na český trh a to hned ve dvou variantách. Jaká bude cena a kdy BlackBerry Z3 dorazí?

BlackBerry Z3 je pro BlackBerry velmi důležitý model. Jedná se totiž o zařízení, které svou cenovkou míří do nižší střední třídy a bude se snažit rozšířit operační systém BlackBerry 10 v tomto segmentu. Původně měl být model BlackBerry Z3 dostupný pouze v jihovýchodní Asii, nakonec však BlackBerry uvolnilo tento model také pro Českou republiku, Rumunsko, Polsko a Maďarsko. A dostupné bude hned ve dvou variantách.

BlackBerry Z3

První varianta BlackBerry Z3 s kódovým označením Jakarta je původní model Z3, který je dnes dostupný v Indonésii, Indii apod. Nabídne 5" displej s qHD rozlišením, procesor Qualcomm o taktu 2× 1,2 GHz, 1,5 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti, operační systém BlackBerry 10 a baterii se skvělou kapacitou 2 500 mAh, která by měla zajistit velmi dobrou výdrž. V České republice bude dostupná již v září 2014 s cenou mezi 5 000 až 6 000 Kč. BlackBerry Z3 Jakarta navíc máme nyní v redakci a již brzy se můžete těšit na první dojmy.

BlackBerry Z3 nemá odnímatelný zadní kryt, sloty na SIM kartu a paměťovou kartu se nachází pod krytkou na boku přístroje

Druhou variantou BlackBerry Z3 bude model s kódovým označením Manitoba. Bude se jednat o upravenou verzi, která nabídne trochu lepší parametry, ale zároveň bude také trochu vyšší cena. Přesné parametry zatím nejsou známé, ale spekuluje se o silnějším procesoru, 2 GB RAM a především podpoře sítí LTE. Některé spekulace také hovoří o kvalitnějším displeji, ale to zatím není potvrzeno. BlackBerry Z3 Manitoba s podporou LTE přijde na český trh letos v listopadu, takže předvánoční trh ještě stihne. Její cena by se měla pohybovat kolem 8 000 Kč.

Technické parametry BlackBerry Z3

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 72,8 × 9,3 mm, 164 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8230, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémBlackBerry OS 10
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:10 hodin
Dostupnostzáří 2014, 5 000 Kč
Diskuze ke článku
nepliget
jestli je windows phone blizko své smrti a ta je už na dohled, tak blackberry je už dávno po smrti :D
rura
Presne tak ...najlepsia klavesnica na pisanie ..nenajdete lepsiu ....aj ja mam z 10 a iny fon uz nechcem ...
Martin Mareček
Martin Mareček
Ja pisu take ze Z10. Ten stejny pripad. Prestup z androidu. Z nexuse. A take se nechci vracet :) Jsem fanda kazde platformy. Jsou veci ktere se mi libi na androidu, na ios i wp. Toto Blackberry je vsak telefon ktere nejvice dela to co potrebuji a nejmene veci co nepotrebuji. Je takove nejvyvazenejsi. Tezko to popisovat. Zajimave je, ze jsem asi nikdy nemel telefon ktery by u mych pratel budil takove pozitivni pozdvizeni. Pritom v krame si ho nikdo moc nevsimne. Na tech recech o marketingu asi opravdu neco bude. Samsung kdysi take prisel se svym Galaxy. Tenkrat jsem si ho koupil hned jak prislo na trh a bylo to skvele. Od te doby sli prodeje neuveritelne nahoru, zatimco produkty spise dolu. Nejsem zaujaty. Zarizeni se mi libi, hardware supr. Ale ten zbytek. Je to jak stare windowsi. Slozite, neprehledne, neprakticke a svete div se, je to i dost pomale. U nekterych telefonu jsem potreboval treba pul roku nez jsem pri denodennim pouzivani zjistil ze to stale neni ono. U nove S5 asi 2m.
Coubes
Já se přidám k nočnímu plácání po zádech nad BB :D. Ale vážně, já taky přiznávám, že když jsem vybíral telefon, osahal jsem si všechny systémy a hledal ideální. A vyhrálo BB10 na Z10. Ovládání celého sytému je prostě bezkonkurenční. Vzhledem k tomu, že telefon užívám především aktivně pracovně, tak skoro neopouštím HUB. Sice mi chybí aplikace mobilní banky, ale většinu věcí zastanete na neuvěřitelně svižném prohlížeči, co je ale u Z10 obrovská bolest je baterie. Taktak jeden den. No, ale abych mluvil i trochu k věci. Po ukázkových tabulkách s klesajícím podílem na trhu, musím i přes jistý stupeň fandovství konstatovat, že Z3 má pořád dost sebevědomé ceny na to, že to má být/měla by být masovka. Onen podíl B10 na trhu má dvě strany, mě těší, že mám něco extra, co nemá každý, na druhou stranu tomu odpovídá rychlost přibývání nových aplikací třetích stran, které sice většinou k práci nepotřebujete, ale k masovému rozsévání ostružin běžným uživatelům jsou pravděpodobně nezbytné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze