Živá tapeta podle Googlu ukazuje notifikace, stav baterie a sílu signálu

8

Google uvolnil v rámci projektu Android Experiments zajímavou živou tapetu pro zařízení s operačním systémem Android. Jde o tapetu, která vás postupně informuje o stavu baterie, zmeškaných událostech i síle a kvalitě signálu. Využití je sice sporné, minimálně jako zajímavost jistě nová živá tapeta poslouží.

Nová „živá“ tapeta od Googlu nese označení „Meter“ a funguje jako jednoduchý správce signálu, baterie a notifikací. Po nainstalování malé aplikace stačí v nastavení zaškrtnout, jaké věci chcete na displeji zobrazovat, povolit přístup k oznámením a následně tapetu klasicky nastavit. Po přechodu na domovskou obrazovku poté uvidíte jednu ze tří možností – indikátor signálu, notifikací a baterie. Vše je vyvedeno v zajímavých geometrických ornamentech, které se navíc pohybují dle toho, jak s přístrojem manipulujete – pokud tedy váš smartphone natočíte na stranu, automaticky se začnou naklánět i tvary.

Meter

Důležité je, že vždy vidíte pouze jeden typ indikace – ať už stav baterie, notifikace nebo sílu signálu. Tyto indikace se změní v případě, že otevřete jakoukoliv aplikaci a opětovně se vrátíte na domovskou obrazovku, stejně tak to funguje i v případě uzamknutí/odemknutí telefonu. Jaký hlubší smysl tato aplikace má, si nejsme jisti, každopádně jde o zajímavou ukázku toho, že i živé tapety nemusí být pouze strašákem vysokého odběru energie. Pokud máte zájem živou tapetu Meter vyzkoušet, je k dispozici zcela zdarma.

Stáhnout Meter

Google Play (zdarma)

Zdroje: slashgear.com, github.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Pavel
Přestože googlu nefandim tohle zajímavý, hned to jdu otestovat na nějakym rodinnym androidu :-)
kleinak
Googl je mi uplně jedno, ale není mi jedno, že je takový problém pro Android, vymyslet aplikaci, která funguje jako Glance screen u Nokie a MS. Vím, že je to displeji, ale určitě by to šlo nějak vymyslet, pokud by se chtělo, zatím jen pokus, omyl. Jelikož mám nyní L1020 a Glancescreen používám už od N8, N808, tak je to jedna z klíčových funkci o kterou bych nechtěl přijít.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze