Úplně nové HTC Sense 3.0: podívejte se na novinky (aktualizováno)

1

HTC v Londýně představilo novou vlajkovou loď HTC Sensation prezentovanou s novým uživatelským prostředím HTC Sense 3.0. Přináší bohaté animace, novou odemykací obrazovku a mnoho dalších novinek. Podívejte se na fotografie a videa novotou vonícího prostředí Sense.

Aktualizováno – 14.4.2011 – HTC Sense 3.0 pouze pro nejnovější modely

Při představení nové vlajkové lodi HTC Sensation v Londýně bylo prezentováno nové uživatelské prostředí HTC Sense 3.0. Mnoho fanoušků mobilních telefonů HTC si poté položilo otázku, zda se dočkají aktualizace i na svá starší zařízení. A bohužel, oficiální cestou nikoliv. HTC uveřejnilo na svém Twitter kanálu informaci, že se nové Sense 3.0 objeví pouze v modelech HTC Sensation, HTC EVO 3D, tabletu HTC Flyer a budoucích modelech. Ochuzení starších telefonů o aktualizaci na nové Sense 3.0 odůvodňuje HTC vyššími hardwarovými nároky.

HTC Sense 3.0 pro modely HTC Sensation, EVO 3D a Flyer

Objevila se ale i jedna pozitivní zpráva. HTC uveřejnilo na Twitteru následně i zprávu o tom, že pracuje na zapracování některých prvků nového prostředí i do starších zařízení. Bude zajímavé sledovat, které to nakonec budou.

HTC Sense 3.0

Výrobce HTC obohacuje svá zařízení s operačním systémem Android o nadstavbu HTC Sense. Ta je nyní v nejnovější verzi 3.0 součástí top modelu HTC Sensation. Inovované uživatelské prostředí HTC Sense 3.0 naroubované na Android 2.3.3 přineslo několik zajímavých novinek. Pojďme se na některé z nich podívat.

TIP: HTC Sensation: dvoujádrová senzace s Androidem

HTC Sensation: Oficiální fotografie

Zdržuje vás odemykání mobilního telefonu a teprve poté možnost kliknutí na příslušnou aplikaci? HTC se rozhodlo uživatelům ušetřit pár sekund a přepracovalo pohotovostní obrazovku při aktivním zámku. Máte tak možnost bez odemknutí telefonu spustit vybranou aplikaci. Stačí k tomu pouhé stisknutí zapínacího/vypínacího tlačítka a poté si jednoduše aplikaci zaměřit posuvným odemykacím kolečkem na displeji.

Vzhled obrazovky před odemknutím telefonu spolu s novou podobou widgetů

Dostalo se také na redesign domovské obrazovky. Změnila se grafika a jednotlivé animace, přibyly nové widgety a poutavé efekty počasí přes celou obrazovku. Pohyb v menu i veškeré animace jsou dostatečně plynulé, na čemž má lví podíl nejen rychlý dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz.

Pohled na nové uživatelské prostředí HTC Sense 3.0

Interaktivní demo uživatelského prostředí HTC Sense

Uživatelské prostředí HTC Sense se snaží usnadnit používání mobilního telefonu v různých životních situacích. Podívejte se na interaktivní demo HTC Sense které vás zábavnou formou seznámí s plusy tohoto prostředí. A jakými? Například možností pouhým otočením přístroje ztlumit vyzvánění, což se může hodit v situacích, kdy by mohlo zvonění způsobit malý poprask a společenské faux pas. HTC myslí také na propracované mapové podklady, není problém si prohlédnout svou naplánovanou cestu a pro snadnější orientaci poslouží i kompas. Plusem je i nepřerušení navigování při vyřizování příchozího hovoru.

Promo video HTC Sensation Sense

Zdroje: pocketnow.com, htc.com, engadget.com

Diskuze ke článku
mikis
Paradní telefon, hezké prostředí, o všem ale rozhodne jeho cena doufám že i tam HTC předvde Sensation. Každopádně se mi líbí ze všech novinek nejvíc!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze