Zahadné LG Optimus G Pro: větší displej, silnější baterie a LTE

5

Jihokorejské LG se zřejmě chystá posílit svou pozici mezi nejvyšší třídou smartphonů. Unikají spekulace o vylepšeném nástupci aktuální vlajkové lodi Optimus G.

LG Optimus G se v České republice stále ještě neprodává a už prosakují informace o možném nástupci. Výrobce si zřejmě nechce ujet vlak a zůstat konkurenci stále na blízku. Vylepšený model by se měl jmenovat Optimus Pro. Definitivně musíme zapomenout, že někdy přídomek Pro věštil hardwarovou klávesnici. Tentokrát se jedná o vylepšení výbavy.

LG Optimus G Pro

V prvé řadě displej. Ten naroste ze 4,7 palců na rovných 5 palců. Dle módních trendů se zvýší i rozlišení na 1920 x 1080 pixelů. Procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 bude taktován na 1,7 GHz. Operační paměť nabídne 2 GB RAM, interní úložiště pak 32 GB. Výrazně se zvýší kapacita baterie, nově na 3000 mAh. Známé jsou také předpokládané rozměry. Výška se vyhoupne na 139 milimetrů, šířka na 70 milimetrů a tloušťka bude činit 10,1 milimetrů. Celková hmotnost vzrostla ze 145 gramů na 160 gramů. Fotoaparát na zadní straně se pochlubí 13 megapixely, jeho přední kolega pak 2,4 megapixely. V další výbavě figuruje Android 4.1 Jelly Bean nebo sítě LTE.

Čtěte také: Pohráli jsme si se špičkovým LG Optimus G: první dojmy a video

Prozatím nepadlo slovo o možném představení. Je však možné, že se LG Optimus Pro dočkáme na blížícím se veletrhu MWC 2013 v Barceloně.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Romualdo
Opravdu krasavec s top výbavou, potěší obří baterie.
Zamrzí větší hmotnost a případná absence paměťových karet.
Displej 5" už je velký a není pro každého, ale je to trend...
Leon
ešte tu nemáme ani LG Optimus G a už budú predstavovať 2ku ? Bude sa vôbec G u nás predávať alebo už rovno prídu k nám na trh s G2 ?
Jan
Unikající informace se hold šíří rychleji než telefony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze