Z Apple AppStore mizí tlačítko „Free“

7

S označováním free-to-play her nebo aplikací s tlačítkem „Free“ mají problém nejen někteří uživatelé, ale třeba také Evropská Komise. Apple se nyní tento problém snaží řešit nahrazením tlačítka pro stažení, které dříve hlásilo „Free“. Nově místo toho narazíte na nápis „Get“.

Pokud jste si nyní chtěli stáhnout nějakou aplikaci z obchodu AppStore na zařízeních se systémem iOS, tak jste si mohli všimnout drobné změny. Apple se rozhodl odstranit tlačítko „FREE“, které sloužilo pro stažení aplikací a her zdarma a nahradil ho tlačítkem „GET“, což znamená „získat“. Proč k tomu došlo? Problém je v tom, že takto označené aplikace velmi často sice zdarma stáhnete, ale zdarma jednoduše nejsou. Obsahují řadu mikrotransakcí nebo dalších překážek. Svým způsobem může jít o klamání zákazníka. Tento problém již delší dobu řeší Evropská Unie, jak jsme vás informovali již dříve. Placené hry zůstávají označeny cenou.

Apple Appstore

Zdroje: theverge.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Petr
Někde jsem místo GET viděl OPEN, to znamená co?
pes
"Tento problém již delší dobu řeší Evropská Unie..." Vždy když něco podobného čtu, tak jsem opravdu rád, že lidé v EU řeší takto důležité věci, které ovlivní životy nás všech.
wemo
... tlačítko "Get(+)" v AppStore : pokaždé vyžaduje platební kartu .. nějaká rada jak to změnit ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze