YouTube pro Android získává důležitou aktualizaci: co přináší?

12

Na jedné frontě se aplikace YouTube stává nedostupnou, na druhé spokojeně roste a inovuje. Pozitivnější dopad samozřejmě potkal operační systém Android, jehož majitelé si budou moci užít lehce pozměněné prostředí, ale především možnost přehrávané video minimalizovat.

Největší změnou aplikace YouTube pro Android ve verzi 5.0.21 je možnost si právě přehrávané video minimalizovat k levému spodnímu okraji a nadále pracovat v aplikaci. Video stačí tahem prstu odtáhnout dolů a stejným způsobem jej zase navrátíte na původní pozici. Pokud jej již nechcete dále přehráváte, můžete je ze zmenšené varianty zcela ukončit tak, že jej „zahodíte“ doleva. Pokud si například vyberete video a následně stisknete šipku zpět, opět dojde k minimalizaci. K jejímu zrušení může dojít i v momentě, kdy budete chtít spustit další video. Vše funguje velmi rychle a spolehlivě. Na úvod je k dispozici nápověda, která vás s novou funkcí seznámí.

YouTube pro Android dokáže minimalizovat videa

Mezi další novinky můžeme zařadit mírně inovovaný vzhled, který ale z velké části vychází ze starší verze 4. Po levém boku je k dispozici kompletní menu, nicméně do jeho prvních řádků přibyly často využívané položky Historie, Nahraná videa, Oblíbené a další, které se týkají vašeho účtu. Dříve jste nejprve museli rozbalit váš účet. Zapínání HD kvality či externích titulků je nyní k dispozici v nastavení vpravo od videa. Viditelnou změnou je také ikonka, která již v sobě nezahrnuje název aplikace, ale pouze pikrotgram tlačítka Play na červeném podkladu.

Aplikace YouTube pro Android ve verzi 5.0.21 se postupně šíří a brzy bude dostupná pro všechny skrz obchod Google Play. Aktuálně však nejnovější verzi v České republice není možné stáhnout. Pokud nechcete čekat, můžete využít ruční instalaci z tohoto odkazu. Pokud již novou verzi využíváte, napište do komentářů své postřehy a dojmy.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Miloš
Omnoho lepšie by bolo keby sa dalo oodíst z aplikácie a prehravane video by bolo pocut,ale ked z youtube chcem ist do inej apky,youtube sa zastaví
hrstka.michal@email.cz
A WP to zablokují kvůli blbosti :(
MK
Zhoršila se kvalita přehrávaných videí a chybí posuvník videa u přehrávání na šířku.
David Kolář
David Kolář
Tak první dojmy jsou velice pozitivní. :) Design je povedený, prostředí velice přehledné a HD videa se na začátku přehrávání nesekají. Jinak minimalizace videa je velice praktická, jen bych uvítal, kdyby byla v celém prostředí telefonu a ne jen v aplikaci. Takže za stažení to určitě stojí. ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze