Xiaomi za rok 2013 prodalo téměř 19 miliónů telefonů

22

V minulém roce jsme mohli hned několikrát číst o tom, kolik čínská společnost Xiaomi prodala telefonů za pár minut od spuštění prodeje na domácím trhu, na meziroční statistiku jsme si však museli počkat. Spekulacím je konec, teď už máme jasno. Za minulý rok se prodalo 18,7 milionů těchto zajímavých smartphonů, což oproti roku 2012 znamená nárůst téměř o 160 %.

Nepřehlédněte:

Xiaomi Mi2A, Mi2S, Mi3 a Red Rice

Výhodné telefony společnosti Xiaomi se staly velice rychle oblíbené, a to ne pouze na domácím trhu. Svědčí o tom také úspěšné prodeje, minulý rok se totiž prodalo celkem 18,7 milionů těchto smartphonů. Pro srovnání, v roce 2012 se prodalo celkem 7,2 milionů telefonů, což znamená meziroční nárůst o 160 %. Jen za prosinec roku 2013 se prodalo celkem 3,2 milionů telefonů značky Xiaomi, což je téměř polovina všech prodaných telefonů z roku 2012. A to už jsou pěkná čísla.

Ve společnosti Xiaomi mohou slavit

Pokud si myslíte, že Xiaomi má všechny své cíle dávno splněné, jste na omylu. Jen za rok 2014 má v plánu prodat celkem 40 milionů smartphonů. Do jaké míry je toto předsevzetí uskutečnitelné, ukáží až následující měsíce. Naposledy představený model Red Rice je ale zatím podle statistik dalším prodejním tahákem, především díky jeho (alespoň na domácím trhu) skvělé ceně a nadstandardní funkční výbavě.

Xiaomi zkrátka nechce upadnout v zapomnění a my věříme, že na svých cílech bude pečlivě pracovat. Místo výroby desítek typů telefonů se soustředí (možná po vzoru Apple) na několik málo zařízení ve své nabídce, která jsou ale špičková a bez větších kompromisů. Pokud bude v tomto stylu pokračovat i nadále, určitě se máme na co těšit. I když s dostupností a cenou zařízení Xiaomi na tuzemském trhu to není zrovna růžové, i po dovozu zařízení ze zahraničí se jedná o přístroje s perfektním poměrem cena/výkon.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Evžen
Tak to je obdivuhodné,nováček na trhu a už předběhl i Nokii,která ještě před dvěmi lety smartphonům kralovala.
YENNEK
Nokia moze iba snivat o niecom ako je XIAOMI :) Mal som LUMIU 720. Displej katastrofa. Hruby raster jak svina. Regulovanie podsvietenia v troch krokoch v noci spolahlivo vypalovalo oci. Na WP8 totalny nedostatok aplikacii. Vlastne som nenasiel rozumny internetovy prehravac ktory by zalomoval text (mozno uz je) co je podla mna na smartphone fatalny nedostatok. Teraz mam XIAOMI MI2S a som vysmiaty jak lečo :) Totalna spokojnost. MIUI je momentalne asi najlepsi android a osobne si myslim ze IOS by sa mohol vo vela veciach ispirovat.
YENNEK
OPRAVA PREHLADAC :)
JaroB
Neviem nevyznám sa v MUI ale dajú sa dať widgety na plochu a odstrániť ikony z plochy? Aspoň z hlavnej plochy? Vedľajšie by mi ani tak nevadili. Takto mi to pripadá ako iOS ktorý z duše nenávidím aj kvôli tým ikonám na plochách.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze