Vyzkoušeli jsme, jak fotí špičkové Xiaomi Mi3

7

V redakci pro vás testujeme novou vlajkovou loď čínského výrobce Xiaomi, špičkový model Mi3. Než vám přineseme podrobné první dojmy a recenzi, můžete se podívat na to, jak novinka fotí. Bude konkurovat zavedeným vlajkovým lodím nebo zaostává? Přidali jsme i video a HDR fotografii.

V současné době pro vás v redakci testujeme Xiaomi Mi3, které je novou vlajkovou lodí výrobce pro letošní rok a minimálně první polovinu toho následujícího. Nedávno jsme vám přinesli první dojmy z tiskové konference, kde jsme, stejně jako nyní v redakci, zkoušeli TD-SCDMA model s čipsetem NVIDIA Tegra 4 určený pro sítě čínských operátorů. Lze jej používat i v ČR, ale pouze ve 2G sítích, do našich 3G sítí se nepřipojí.

Model určený pro tuzemské 3G sítě bude v prodeji také, ale později. Lišit se bude čipsetem, Xiaomi pro něj totiž místo Tegry použije Snapdragon 800 od Qualcommu. Jinak by se ale telefony hardwarově lišit neměly, což platí i o fotoaparátu s rozlišením 13 megapixelů a LED diodou, kterým je nové Xiaomi vybaveno. Jak fotí?

Xiaomi Mi3

Níže přinášíme fotogalerii snímků, ze kterých si můžete udělat obrázek o tom, jak novinka fotí.

Kvalita snímků spadá do lepšího průměru až hezkého nadprůměru, na špičku však citelně ztrácí. Pochválit musím věrné barevné podání, ostrost po celé ploše a relativně nízkou hladinu šumu, která se ale rychle zvyšuje za zhoršených světelných podmínek. Některé snímky pokrývá jakoby šedý závoj, jiné jsou ale prosty tohoto neduhu. Celkově lze ale říci, že v dané cenové kategorii odvádí Xiaomi Mi3 solidní práci a průměrnému mobilnímu fotografovi bez problémů postačí a bude spokojen.

Takto fotí Xiaomi Mi3

Fotografie bez a s HDR

Telefon je nutno při focení držet opravdu pevně, je totiž náchylný na rozmazání snímku kvůli absenci optické stabilizace, také poměrně pomalu ostří a několikrát se mi stalo, že nezaostřil opakovaně správně, zejména pak za zhoršených světelných podmínek. Vidět to je také na videu, které je prvních několik vteřin rozostřené a navíc telefon nahrál na začátku videa svou vlastní signalizaci zahájení natáčení videa. V tomto ohledu má tedy software ještě rezervy.

Xiaomi Mi3 (testovací video) – exteriér, 1080p

Xiaomi Mi3 právě v redakci testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá.

Za zapůjčení Xiaomi Mi3 děkujeme e-shopu xm.cz

Technické parametry Xiaomi Mi3

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 72 × 8,1 mm, 141 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 080 × 1 920 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor3 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:52 hodin
Dostupnostúnor 2014, 8 500 Kč
Diskuze ke článku
mikis
Podobné dojmy z fotoaparátu jsem měl u své MI2-ky, výsledné fotky jen takový průměr. A jak tak koukám na tyhle z MI3-ky tak u Xiaomi žádná změna k lepšímu, prostě foťáky neumějí vyladit i když mají dobrý hardware.
Breta
Ma opravdu smysl delat test na tomhle kusu, kdyz to neni ani telefon co se bude tady prodavat? System muze byt jinak vyladeny, za tu dobu muze byt i spraveny sw fotaku, otestovat baterku s timhle chipsetem nema vyznam protoze nakonec to muze zrat uplne jinak. Citlivost na 3g site muze byt jina a na to znovunavazujici vydrz, myslim ze tohle preview je do poctu.
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Upřímně řečeno mě Mi3 zklamalo, fotoaparát opravdu není nic moc a dost pochybuji, že , jak píše kolega výše, se u verze se Snapdragonem nějak vylepší. Nemá to totiž logiku, myslíte si, že by Xiami ponechalo nic moc fotoaparát na verzi s Tegrou určenou pro domácí trh když tento je pro ně zásadní oproti zahraničí, které , přes hlasité proklamace, je stále okrajové? Jsem přesvědčen, že na verzi s Tegrou je nej fotoaparát jaký v současné chvíli software umí. Připadá Vám logické, že by nechali (proč taky) na svém domácím trhu něco špatně a vyladili to až pro západní barbary? Mě tedy nikoliv.
hater
Bezvýznamný čínský telefon

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze