Xiaomi Yi Sports Camera: kamera, která se k nám dostane (aktualizováno)

14

¨Čínské Xiaomi nevyrábí už jen chytré mobilní telefony, ale zkouší to i v jiných odvětvích. Představilo například kamerku Xiaomi Yi Action Camera, která jde ve stopách GoPro Hero a HTC Re kamerek, a dle nejnovějších informací se objeví také na českém trhu.

Aktualizováno: Nové informace ohledně dostupnosti a ceny pro český trh.

Xiaomi Yi Action Camera
Konstrukce kamerky

Žijete rádi na hraně, prožíváte zajímavé momenty a chtěli byste si je zaznamenat na video? Máte několik možností jak to udělat, z čehož nejznámější jsou určitě Hero kamerky od společnosti GoPro. Ty jsou ale velmi drahé a jejich ceny se pohybují přibližně od 5 000 korun a víc za předposlední generaci. Xiaomi se ale rozhodlo rozvířit trochu stojaté vody tohoto segmentu a po HTC Re přichází kamerka Yi Action Camera, která zaujme především cenou.

TIP: Xiaomi Mi Note: krásný tabletofon (první dojmy)

Xiaomi Yi Action Camera
Mobilní aplikace

Shrňme si nejdříve papírové specifikace. Snímač má rozlišení až 16 megapixelů, dokáže natáčet FullHD video při 60 snímcích za sekundu, senzor vyrobilo Sony, optika zabírá úhel 155 stupňů a interní paměť nabídne 64 GB prostoru. Dále zaujme možnost ponoření pod vodu do hloubky až 40 metrů a spolupráce s telefonem pomocí aplikace, díky které můžete kameru ovládat na dálku. Na rozdíl od GoPro Hero nedostanete ve standardním balení různé příslušenství, ale budete si ho muset časem přikoupit. Ze začátku se prodává pouze kamera samotná, nebo v balení se „selfie tyčí.“

Xiaomi Yi Action Camera
Držák na kočku

Časem má ale příslušenství přibývat, a teď se podržte, má se dostat i na oficiální držáky na vaše domácí mazlíčky, pokud chcete vidět, jak si žije vaše kočka nebo pes. Nakonec to nejlepší pro zákazníky, cena novinky činí pouhých 64 dolarů, tedy přibližně 1 900 korun. Nově se kamerka od Xiaomi objevila také v obchodě xiaomiforsale.com, kde ji již lze objednat, což znamená, že bude dostupná i pro české zákazníky. Startovací cena činí 84 €, tedy přibližně 2 300 Kč. K dispozici je i první příslušenství v podobě selfie tyče, které je prodáváno spolu s kamerkou za 97 € (přibližně 2 600 Kč). Do poloviny března by měl být rovněž počeštěn příslušný software.

Zdroje: theverge.com, mi.com

Diskuze ke článku
Ondra
Velmi zajimavy kousek. Skoda,ze bez prislusenstvi. Tam zatim vedou kamery SJ (www.sjcam.forumczech.com). Nicmene cena xiaomi kamery vypada slibne!
Lafi
Možná by stálo za to nadpis upravit a přidat, že se to k nám oficiálně nedostane.... A kdo by si to tu oficiálně za ty peníze co by to tu stálo kupoval? :) Cest jak si tuto zajímavost pořídit za uváděnou cenu + poštovné bude dostatek ;)
Porter
Na Alim je už za 120 dolarů :)
Deus
Ty jo na nevedel ze Dolar je uz za 30 Kč!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze