Kamerka HTC Re naživo. Vypadá jako periskop a umí slow-motion

10

HTC představilo svůj přídavný fotoaparát Re, který má konkurovat kamerkám GoPro. Je spojený přes Wi-Fi s telefonem, umí natáčet slowmotion videa, je vodotěsný do hloubky až jednoho metru a vypadá jako periskop. I když se do ČR dostane až příští rok, měli jsme možnost kamerku dnes vyzkoušet.

HTC představilo na podzim svoje příslušenství k telefonům a tabletům s Androidem a iOS. Je to přídavný fotoaparát, který lze držet nejen v ruce, ale pomocí různých držáků připevnit například na helmu, oblečení nebo kolo. Samotný tvar kamerky HTC Re je velmi zajímavý a naživo opravdu vypadá jako jakýsi malý periskop v lesklém plastu. Výška činí necelých 10 centimetrů, hmotnost pak je 66 gramů. Do ruky padne velmi dobře a vhod přijde také velmi velké a pohodlné tlačítko spouště nebo přední tlačítko pro přepínání režimu videa a focení.

HTC Re

Šikovné je, že jakmile kamerku uchopíte do ruky, automaticky se zapne. Používat ji lze jak v režimu bezdrátového spojení s telefonem, na kterém po nainstalování obslužné aplikace vidíte ostrý a plynulý živý náhled toho, co HTC Re vidí. Náhled je mimochodem plynulejší a spolehlivější než ten, který nabídnou přídavné fotoaparáty Sony. Rovněž spojení je rychlejší. Fotografie se s prodlevou zhruba 2 vteřiny rovnou přenášejí do telefonu, kde se zobrazují jak v aplikaci HTC Re, tak v klasické Galerii. Kamerka kromě Bluetooth a Wi-Fi ale nabídne také microSD slot a můžete s ní tak samozřejmě fotit a natáčet i v případě, že momentálně s přístrojem s Androidem nebo iOS spojena není a může tak fungovat v podstatě stejně, jako populární GoPro.

HTC Re má fotoaparát od Sony s rozlišením 16Mpx, CMOS snímačem, poměrně špatnou světelností f 2.8, ale širokým 146stupňovým záběrem. Postrádá však autofocus. Focení jako takové je relativně rychlé, doprovázené zvukovou odezvou, stejně tak díky vestavěné kontrolce zjistíte, kdy nahráváte video. Kamerka je voděodolná a díky výrazným spouštím ji můžete používat ve vodě až v 1metrové hloubce. Video umí natočit buď rychlostí 30 snímků za vteřinu ve FullHD nebo v nižším 720p rozlišení jako slow-motion video. HTC slibuje, že vestavěná 820mAh baterie zajistí hodinu a půl souvislého nahrávání FullHD videa.

Takto fotí kamerka HTC Re
Prostředí aplikace HTC Re pro

Kamerka HTC Re bude v České republice dostupná až v prvním čtvrtletí příštího roku, cena zatím nebyla oznámena.

Diskuze ke článku
Antonio
Dobry den, dotaz se netyka tematu, omlouvam se, ale je to nutne, po flashnuti z Android 5.0 na 4.4.4 Kitkat na Nexus 4, furt cekam na OTA update a bylo mi receno, ze pokud jsem dobre flashnul, tak bych mel update dostat. A moje otazka zni, jak zijstim, ze jsem spravne flashnul Nexus 4? Vsechno funguje, jak ma, aplikace jsou aktualizovane, ktere maji byt na Material Design, jen ne update na Android 5.0, jak zijstim, kde jsem udelal chybu? A nebo mam nadale cekat nebo zase flashnout na Android 5.0?
Dekuji moc! :-)
lendelos
HTC ako prve pochopilo ze na trhu su volne miesta pre take produkty ako tato kamerka alebo mobil s plnohodnotnou prednou cam. co je skvele... Ma to len jednu nevyhodu - ze je to prave HTC. Nevedia odladit soft aby vysledne fotky/videa boli pekne a aj ked HW na to maju, soft im to uplne pokazi... Ak by takuto cam alebo selfie mobil spravila NOKIA, bolo by to o comsi inom ;)
Jan Viznar
Jan Viznar
No radsi koupit GoPro
Peter
Ani sa nie je co cudovat ze HTC je v krachu ked sa zapodievaju takouto nepouzitelnou hovadinou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze