Xiaomi expanduje na dalších 10 trhů, hodlá zpětinásobit prodeje

13

Příkladem velmi úspěšné čínské společnosti může být bez pochyby Xiaomi. Pouze čtyři roky starý výrobce prodává milióny telefonů čtvrtletně a letos expanduje na další velké trhy po celém světě. Evropa i USA však zatím zůstávají stranou zájmu.

Informace o rozvoji na další trhy přišla přímo z úst CEO společnosti Lei Juna při tiskové konferenci v Pekingu. Xiaomi se má nejprve rozšířit do Indie, Brazílie, Ruska a Mexika. Desítku nových trhů pak doplňuje Malajsie, Filipíny, Indonésie, Thajsko, Vietnam a Turecko. Pokud opomeneme Rusko a částečně i Turecko, nedostalo se na žádný stát z Evropy. Stranou je také trh v USA. Doposud Xiaomi oficiálně působilo pouze v Číně, Hong Kongu, Tchaj-wanu a Singapuru.

TIP! Xiaomi roste, už je mezi TOP 10 světovými výrobci smartphonů

Aktuální vlajková loď Xiaomi Mi3

Rozšíření jde ruku v ruce s plány společnosti. Ta by ráda v roce 2015 zpětinásobila své prodeje a již během příštího roku prodala 100 miliónů chytrých telefonů. Cíl to je jistě smělý, avšak rozhodně splnitelný. Xiaomi se na domácím trhu aktuálně velmi daří a drží 7% podíl, což je mimochodem více, než v případě Applu.

Zdroje: twitter.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Martin P.
Takže expanze do zemí kde nevadí absence Google služeb, absence NFC i LTE. Uvidíme zatím Xiaomi není schopné ani přeložit Launcher a locker pořádně do angličtiny tak ja se porve s jinou lokalizací , no nenvím.
Smarter
Tak tedy good luck, kluci jedni vychodni!
Michal
Však, co to je potom za web http://xiaomimobile.cz . Já myslel, že je to oficiální obchod.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze