Xiaomi roste, už je mezi TOP 10 světovými výrobci smartphonů

15

Žebříčky prodejnosti jsou mezi fanoušky jednotlivých značek velmi oblíbené. Dnes se podíváme na celosvětovou prodejnost chytrých telefonů. První desítce vládne Apple a Samsung. Jediným výrobcem, který se dokázal vměstnat mezi tyto dva obry v žebříčku deseti nejprodávanějších smartphonů, je čínské Xiaomi.

Čínská společnost Xiaomi vznikla teprve před čtyřmi lety, avšak již nyní patří k předním světovým výrobcům a například za uplynulé čtvrtletí prodala 11 miliónů telefonů. Další úspěch Xiaomi zaznamenalo letos v únoru, kdy se v měsíčním žebříčku prodejnosti chytrých telefonů objevily hned dva jeho modely v nejlepší desítce.

Xiaomi Redmi a Mi3 jsou tahouny skvělých prodejů čínského výrobců

Žebříčku zcela vládne Apple s modely iPhone 5s a iPhone 5c. Pozadu samozřejmě nezůstává ani Samsung, který obsazuje další nejvyšší příčky s modely Galaxy S4 a Galaxy Note 3. Jak Apple, tak Samsung však své telefony prodávají oficiálně prakticky po celém světě. Xiaomi lze v oficiální distribuci zakoupit pouze v Číně, Honk Kongu, Taiwanu a Singapuru. Jeho telefony se však prodávají přes různé distribuční kanály i jinde, například také v České republice. Každopádně se Xiaomi stalo jediným výrobcem, který dokázal vzdáleně konkurovat Applu a Samsungu.

TOP 10 celosvětově nejprodávanějších smartphonů za únor 2014

Na sedmé příčce se totiž umístil model Redmi, který láká na 4,7palcový displej a příznivou cenu. První desítku pak uzavřela aktuální vlajková loď Xiaomi, model Mi3, který se chlubí vysokým výkonem nebo 5palcovým FullHD displejem.

Zdroje: gizchina.com, techinasia.com

Diskuze ke článku
Vladimír Petija
Vladimír Petija
Skuste si to opravit nejako, vo vypise modelov je Redni na siedmej priecke a nie na 6 ako pisete v clanku :)
Pavel
Nechápu jak může být na 9 místě SIII mini... Kdo to ještě může kupovat navíc za takové peníze... Celkově je ten žebříček zvláštní to jen dokazuje že vesmír i lidská hloupost jsou nekonečné :-D Naštěstí to aspoň trochu zachraňují majitelé Xiaomi ;-)
Martin P.
Ta statistika se mě zdá divná.

to že díky lidnatosti Činy uspělo Xiaomi bych chápal , ale..... iPhone 5C ? Nebo výprodejový SGS3mini ? to je divný.

Není to náhodou podle objednávek mobilních operátorů? to pak je stejné jako když výrobci SW začnou počítat OEM licence dodané velkovýrobcům a velkodistributorům.
Antonin Panek
Antonin Panek
nechapu cemu se zde vsichni divite, ze se prodavaji telefony jako samsung galaxy SIII mini

v dnesni dobe bohuzel jiz nejde sehnat nic trochu vykonneho a zaroven s kompaktnimi rozmery
S3 mini popr. S4 mini jsou idealni telefony, nemit iPhone tak prestrelenou cenovku, tak jsem si ho uz davno koupil...4,5" je prilis, 4" je podle me a ocividne nejen podle me idealni kompromis

uz roky cekam, kdy nekdo z vyrobcu smartphonu udela 4" vykonny celokovovy android / windows phone do 5tis, bral bych to hned

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze