Xiaomi chystá 19. října tiskovku, mohlo by představit model Mi 5

18

Čínské Xiaomi patrně ještě letos představí svou novou vlajkovou loď Mi 5. Těšit bychom se mohli na naprosto špičkový hardware, kvalitní fotoaparát, čtečku otisků prstů a tradičně i příznivou cenu.

Ačkoliv se zdá, že s blížícím se koncem roku 2015 nás v mobilním světě již nic významného nečeká, dočkáme se patrně ještě jedné významné novinky. Svůj top model omladí čínské Xiaomi a již za týden by mělo představit novinku Mi 5. Ta bude aspirovat na dost možná nejlépe vybavený telefon. Hardware má být například zcela nekompromisní. Nasazen má být desetijádrový procesor MediaTek X20 Helio vyráběný 20nm technologií, který podpoří grafická akcelerace Mali-T880. To však není vše, zkraje příštího roku by Xiaomi mělo připravit i variantu s procesorem Snapdragon 820. V každém případě se objeví 4GB operační paměť.

Xiaomi Mi 5

Displej by mohl mít úhlopříčku 5,3 palce spolu v kombinaci s QuadHD rozlišením. Na zadní straně se bude nacházet nejen 16megapixelový fotoaparát, ale také čtečka otisků prstů od Qualcommu. Cena by údajně měla začínat na podobné hodnotě jako u současného modelu Mi4, tedy na zhruba 320 dolarech, což je v přepočtu 9 300 Kč s daní. K představení by mělo dojít v pondělí 19. října, neboť na tento den již Xiaomi rozeslalo pozvánky na tiskovou konferenci.

Zdroje: weibo.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Radim
Hlavně aby tam už konečně byla evropská LTE 800.
Helio X20 v high ende od Xia?
hello hello.
moze mi autor clanku povedat, odkial ma info o pouziti Helio X20 v Mi5? Pretoze tuto informaciu pocujem prvy raz, a nikde inde sa o takomto umysle nepise.
HOST
Jestli bude dobře vypadat, tak verze se Snapdragonem bude má.
Malcolm
Čím víc proužků,tím víc adidas to už neplatí dneska to je čím vic jader tím ten mobil je dražší a na houby :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze