Xiaomi si pospíšilo. První tři modely již získávají nejnovější Android 14

6
Xiaomi si pospíšilo. První tři modely již získávají nejnovější Android 14
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Aktualizace přichází jen zhruba den po Pixelech
  • Váš telefon by ji měl nabídnout sám
  • Těšit se mohou uživatelé Xiaomi 13, 13 Pro a 12T

Xiaomi příjemně překvapilo, neboť vysílá aktualizaci na nejnovější Android 14 na trojici mobilů, jak informuje na sociální síti X. Vyvolenými modely se stalo Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 a Xiaomi 12T, tedy telefon, které již byly zařazeny v předchozích měsících i do testování nového MIUI v rámci beta programu.


Aktualizace, která dorazí formou OTA na běžné kousky, přináší novou verzi MIUI, jež je již založena na nejnovějším Androidu 14 od Googlu. V tuto chvíli Xiaomi neprozradilo, jaký bude další jízdní řád aktualizací. Kdy se tak dočká třeba top model 13 Ultra nebo novinky 13T a 13T Pro. Lze však předpokládat, že ještě během tohoto roku.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 6. 10. 2023 17:23
Jinde se to popisuje trošku podrobněji. Viz:

"Xiaomi ji nejprve posílá beta testerům, a i ti ji dostávají postupně. Výrobce tak upozorňuje, že pokud chcete stabilní Android 14 co nejdřív, tak se můžete stále přihlásit do beta a poté se posunete ve frontě. Nutno ovšem ještě upozornit, že Xiaomi zvládlo tak rychle vydat update také díky tomu, že nad Androidem 14 běží stále staré známe MIUI 14. To znamená, že všechny změny, které nový Android přináší, nejsou ještě naplno integrovány. Třeba hlubší úpravy zamykací obrazovky tu zatím nehledejte.

Jiným slovy je tohle takový ořezaný Android 14 a jeho potenciál se naplno odemkne až později s vlastními novinkami MIUI 15. Což je bohužel smutná realita toho, když máte svůj software rozdělen na dvě nezávislé poloviny."

Takže tak. Každopádně sympatické, že se Xiaomi snaží. Snad si z toho vemou příklad jiní číňani.
Damara226
Damara226
Nehodilo by se taky napsat že se zatím vůbec nejedná o opravdové spuštění aktualizací na android14 pro tyto telefony ALE že to je pouze pro lidi co jsou v beta-test programu??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze