Xiaomi chce být do 10 let jedničkou na poli smartphonů

25

Čínské Xiaomi lze bezpochyby považovat za nejrychleji rostoucího výrobce smartphonů na světě. Dle očekávání mu také nechybí ambice a do další dekády si vytyčil smělý cíl – stát se největším výrobcem smartphonů na světě.

Xioami bylo založeno teprve v roce 2010 a o rok později se představilo svým prvním telefonem. Od té doby tudíž uběhly tři roky a výrobce je aktuálně čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Přitom Xiaomi působí jen na vybraných trzích. Potenciál k růstu je tedy stále velký.

Není proto překvapivé, že CEO společnosti Lei Jun si vytyčil mnohem vyšší cíl. V horizontu 5 až 10 let by Xiaomi mělo stanout na samotném vrcholu v prodejích chytrých telefonů. To by samozřejmě znamenalo předhonit zdánlivě nedostižný Samsung. Dokázat by to Xiaomi mohlo. V současnosti má dle slov generálního ředitele 70 miliónů aktivních uživatelů, avšak odhady říkají, že za rok by jich mělo být 200 miliónů. Z toho vyplývá, že by Xiaomi mělo v příštím roce prodat přes 100 miliónů smartphonů.

Zdroje: cnbeta.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
alan
No neviem... mozno v azii ano ale v europe a amerike to budu mat tazsie ...ludia veria zauzivanym znackam a cinskym vyrobkom na zapade velmi nefandia...
?
A ja chci byt do 5 let majoritnim akcionarem Applu.
mrtvá žížala
chtit muze kdokoliv cokoliv ale s pristupem s jakym sere na evropu se mu to nepodari ani za 100 let... ani MI4 nema v zakladu podporu evropskeho LTE, to uz je na povazenou. Nastupce MI2S nikde. Cim ze chteji dobit ten svet ? :o)
Smarter
Klidne to stihnou za jeden dva roky. Samsunga vytlaci z prvni desitky a Apple se tak maximalne stezi udrzi na desatem miste. Prvnich deset mist bude jenom TCL, ZTE, Meizu atp. Oni maji vyhodu vyroby a tedy vzdy si daji pro sebe lepsi podminky nez poskytnou zahranicni konkurenci, necinsti vyrobci jsou jenom lepici nalepek, kteri uz v soucasnosti nemaji v konkurenci nic vic nabidnout.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze