Xiaomi se daří: prodeje rostou závratným tempem

18

Xiaomi se bezpochyby daří a to se také projevuje na globálních dodávkách telefonů. Jenom v porovnání prvního a třetího čtvrtletí roku 2014 se Xiaomi podařilo dodat téměř dvojnásobné množství telefonů. V třetím čtvrtletí 2014 tak Xiaomi dodalo více telefonů, než za celý rok 2013.

Xiaomi roste až neuvěřitelnou rychlostí a nejedná se o společnost, kterou je radno přehlížet. Tomu odpovídají i dodané telefony, které během roku 2014 rostly exponenciální řadou. Mezi druhým a třetím čtvrtletím roku 2014 došlo k 20% nárůstu dodávek a v samotném třetím čtvrtletí dodalo Xiaomi více telefonů, než za celý rok 2013.

TIP: První střípky informací o chystaném Xiaomi Redmi Note 2

V roce 2014 zatím Xiaomi dodalo přibližně 45 milionů telefonů, což je oproti roku 2011, kdy společnost začínala, 150násobný nárůst dodávek. Do konce letošního roku chce Xiaomi prodat 60 milionů telefonů a plány na rok 2015 jsou ještě optimističtější, jelikož společnost plánuje prodat 100 milionů zařízení. Celkově Xiaomi prodalo zatím kolem 52,3 milionů telefonů, což je velmi působivý výsledek, přihlédneme-li k faktu, že společnost funguje zatím pouze třetím rokem.

Zdroje: venturebeat.com, technode.com

Diskuze ke článku
loko
Za 3 roky fungování získat takovou pozici na trhu, to teda všechna čest..Jinak jsem zvědavý, jestli začnou(jak bývá zvykem) pomalu zdražovat
Lord
Co je nám do nějakých čínských cetek bez lte, cena za kterou to koupím v čr je absurdní oproti zaběhlým značkám a ničím jiným než cenou tyto zplácance nemohou zaujmout. Až budou mít v evropě resp. u nás oficiální zastoupení tak potom možná, jenže to by okamžitě zakázali prodávat. Čínské kopírka která se jen přiživuje na jiných, tomu mám fandit, nebo to podporovat?
Smarter
Kokos, ty cisla v clanku jsou naprosto fascinujici, pro ostatni vyrobce to musi byt sok. Trzby a zisky musi byt rovnez giganticke, vzhledem k tomu, ze narozdil od Samsungu, HTC Xiaomi neplati zadne poplatky za patenty, pokuty a certifikace. S timto nemuze Sony, Samsung a spol. souperit.
Honza
Ja osobne Xiaomi pouzivam a jsem s nim spokojeny. Z tech zavedenych znacek mne v podstate zadny telefon vice neoslovil. Co se tyce kopirovani. Tak to proste je. Kopiruje kazdy od kazdeho. Zrovna zminene korejske a japonske znacky. Tusi vubec nekdo jal se nastartoval povalecny rust techto zemi? Bylo to prave kopirovanim. Casem se vypracovali a nyni jsou jejich produkty vzorem.. Neni ulohou zakaznika bojovat o patenty. Veskery konkurencni boj je v nas prospech. Uspech cinskych firem casem donuti ostatni zlevnit a jeste vic se snazit :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze