Windows 10 Build 10061 pro PC: univerzální aplikace a mnohá vylepšení

12

Microsoft pokračuje ve vývoji Windows 10 a mezi nadšené uživatele programu Windows Insider vypustil nový Build 10061, který napravuje dřívější chyby a přidává některé novinky.

Windows 10

Nový Build dorazil nejen na mobilní telefony, jak jsme vás již dnes informovali, ale také na tablety a počítače. Nejnovější sestavení má označení 10061 a navazuje na starší Build 10049, který však byl k dispozici pouze pro okruh rychlých aktualizací. Pokud sledujete pouze pomalý okruh aktualizací, budete aktualizovat z verze 10041 rovnou na 10061. Verze 10049 nebude kvůli vysokému počtu chyb do stabilnějšího okruhu (pomalého) vypuštěna.

TIP! Windows 10 Build 12544 s novými Office zachycen na videu

Mezi novinkami Buildu 10061 jsou přepracované aplikace Pošta a Kalendář. Vylepšena byla nabídka Start menu. Další dílčí pokroky byly zaznamenány v Hlavním panelu, Centru akcí, Zobrazení úloh a Virtuálním desktopu. Build však v sobě zahrnuje i nějaká omezení. Sám Microsoft přiznává, že bohužel není možné z nabídky Start spouštět klasické aplikace Win32. Dočkat se můžete také černé obrazovky s kurzorem myši po přihlášení či odhlášení. Na nápravě Microsoft pracuje. Nastat může také situace s hudebními aplikacemi, které přestanou hrát ve chvíli, kdy je minimalizujete.

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
ciciak
Ja tedy nevim jak to chteji stihnout do leta, kdyz je to desnej zmetek :( Ach jo, WM meli svuj design, ted je to desnej paskvil :(
SunnyDays
Design ve Windows 10 zacina vypadat hodne dobre. Hlavne start obrazovky. Nabidka Start se mi od dob obrazovky Start zprotivila. Ten interaktivni widgetovy prehled je daleko lepsi. Windows pro telefony potrebuje jeste hodne dotahnout. Univerzalni aplikace jsou ale uzasna vec. Vemte si Spartana. vypada to jak normalni program, ale je to univerzalni aplikace, ktera se umi sama prizpusobit pro telefon. Jedna aplikace i na pc a v telefonu. Maly pocitac v kapse s vasimi daty a dokonce programy. To je dnes telefon s Windows. Windows 10 je skutecne skvely, ale potrebuje dotahnout a drzim jim hodne palce, at to stihnou.
Xwert Is
Xwert Is
Môže mi tu niekto povedať či sa dá na Windows phone dá meniť vzhľad klávesnice so na Androide alebo iOS?
A ešte by ma zaujímalo či si WP a Google docs rozumejú? Viem ze Microsoft tlači hlavne na to aby sa používal office ale zaujíma ma ci je možnosť na WP pracovať aj s google dosc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze