Vyzkoušeli jsme mobilní T-Mobile TV

12

Během listopadu vstoupí do pilotního provozu služba digitální mobilní televize od T-Mobilu. Ta nyní nabídne desítku programů i archiv pořadů zcela zdarma pro 10 000 zákazníků s paušálním tarifem S námi. Kromě toho obsahuje i filmotéku s možností kupovat filmy. My jsme si ji měli šanci vyzkoušet už nyní.

Před několika dny nám T-Mobile představil svou novou službu digitální televize v mobilu, kterou má v plánu spustit do pilotního provozu již během tohoto měsíce. My jsme si ji mohli vyzkoušet již nyní. A co tedy umí? V první řadě především umožní sledovat televizi na vašem mobilním zařízení. To znamená buď na tabletu nebo telefonu se systémem Android či iOS. Sledovat přenos tak můžete na cestách na mobilním internetu i doma na Wi-Fi síti.

Mobilní T-Mobile TV

V tuto chvíli je k dispozici 10 televizních kanálů, mezi kterými najdete stanice veřejnoprávní České televize (ČT1, ČT2, ČT24 a ČT sport), ale také komerční kanály Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Óčko a Film Europe. Tento seznam by se měl postupně rozšiřovat. V pilotním provozu tak T-Mobile na konkurenční O2TV Go ztrácí o rovných deset stanic. Pokud se ovšem po vydání nabídka rozšíří, tak v tom nebude problém.

Máte dvě možnosti, jak si vybrat přenos. Buď si vyhledáte konkrétní stanici, pořad nebo film ve vyhledávání (dovoluje podrobné třídění výsledků), nebo se podíváte na televizní program, kde v tabulce vidíte pořady a stanice. Stanice jsou na vertikální ose, zatímco ta horizontální třídí časy a pořady. Zde mi trochu chybí nějaká názorná linka, která by značila aktuální čas.

Příliš vás ale nemusí mrzet, pokud nějaký pořad nestihnete přesně. Aplikace vám ho totiž dovolí pustit od začátku, protože všechny programy zároveň nahrává a ukládá. To pouze 48 hodin, takže byste si měli pospíšit. Pokud ovšem budete chtít nějaký pořad nahrát na delší dobu, tak si ho můžete uložit do archivu sami a tam vám vydrží až sedm dní. Kromě uložení ho můžete i sdílet a dát tak vědět svým přátelům, na co se právě díváte.

TIP! Nová O2TV Go za 199 Kč už nepotřebuje klasickou O2TV
T-Mobile

Musíte počítat s tím, že streamování videa vám značně ovlivní výdrž baterie, což je samozřejmě u každého telefonu individuální. Při přenosu dat přes mobilní sítě byste také měli počítat se zvýšenou spotřebou. Na EDGE budete mít s přenosem problém, pokud ovšem chytáte alespoň 3G, tak vše poběží naprosto bez problému. Kromě pořadů má T-Mobile v plánu do aplikace zařadit i filmy. Již nyní se ve filmotéce budou objevovat vybrané snímky. Ty pak půjde kupovat, stejně jako v případě konkurenčních služeb. Na jeden účet se můžete přihlásit až na dvou zařízeních, což je méně než v případě O2TV Go, kde jste omezeni na čtveřici zařízení.

Mezi další funkce patří možnost přidávat si pořady či seriály do záložek nebo nastavit rodičovský zámek, pod kterým můžete svým dětem zakázat sledovat některé nevhodné pořady či filmy. V rámci pilotního provozu bude aplikace dostupná deseti tisícům uživatelů s předplaceným tarifem S námi od T-Mobilu. Během toho bude služba k dispozici zdarma. V ostrém provozu ovšem můžeme očekávat měsíční poplatky. Důležité je, že bude také dostupná i uživatelům jiných sítí, což je možnost, na kterou přistoupilo i O2.

Diskuze ke článku
anonymka
Chci taky vyzkoušet, dá se někde stáhnout aplikace pro android či iOS?
Děkuji.
nepřihlášený
článek dobrý ale odkaz na aplikaci je kde? :-)
Míša
Nenažraný manažeři jsou koukám bez dohledu svýho vedení(nebo je představenstvo uplně blbý). Kdyby nabídly služby týkající se jejich sítě, lepší nabídky datových balíčků(lepší cena a objem) vydělají mnohem více, než za nesmysl, který je k mání již nyní. Tohle je podobnej nesmysl, jako satelitní Tm televize jen pro pár vybraných uživatelů a s nutností odvodů peněz(koncesí)
Milan
Za 100Kč proč ne. Jestli to bude ovšem použitelný. Půlka programů - půlka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze