Vývojáři hry Monument Valley pracují na vlastní přístrojové desce

Vývojářské studio Ustwo, které stojí mimo jiné za populární hrou Monument Valley, se nyní pouští do navrhování své přístrojové desky, která má zobrazovat vždy aktuálně nejdůležitější potřebné informace.

Pokud si rádi na vašem chytrém telefonu zahrajete nějakou tu hru, pak možná znáte i tu s názvem Monument Valley, která je k dispozici jak na iOS tak telefony s Androidem. Vývojáři této hry plánují navrhnout vlastní přístrojovou desku automobilu, na jejímž prototypu nyní pracují.

Ustwo, jak se jmenuje vývojářské studiu, které stojí za hrou Monument Valley se již spojilo s firmou Car Design Research, aby společně vytvořili prototyp palubního displeje. V blogu na svých stránkách studio napsalo, že jejich palubní deska bude poskládána z panelů, které zahrnují veškeré důležité informace o vozidle, jako je například otáčkoměr, rychloměr, teplota motoru a tak dále. Podobné řešení již nyní můžeme vidět například v Mercedesu Benz třídy S nebo nově toto řešení nabízí například automobilka Volkswagen či Audi, která pro tento systém používá název Virtual Cockpit.

Ustwo chce do své palubní desky dostat více „intuice“, kterou by měl být systém vybaven. Jako příklad studio zmiňuje, že při parkování nepotřebujete vidět otáčkoměr ani rychloměr, ale daleko více oceníte, pokud budete vědět, kolik místa máte pro parkování stále k dispozici. Pokud se rozjedete, displej vám zobrazí aktuální rychlost, pokud budete couvat, pak displej opět aktivuje parkovací kameru a podobně. Systém vám také dokáže posílat kontextové oznámení ohledně blízkosti škol nebo namrzlé vozovce.

Zdroje: pocket-lint.com, ustwo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze