Vyšel další Windows 10 Insider Preview Build

7

I když jsou Windows 10 už přes měsíc oficiálně venku a každý den si najdou cestu na tisíce počítačů, Microsoft nekončí s programem Insider, ve kterém testuje nejenom opravy chyb, ale i nové funkce. V buildu s číslem 10532 jsou to například vylepšené kontextové nabídky nebo sdílení feedbacků.

Build 10532 je přístupný v módu aktualizací Fast Ring a jeho nejzřetelnějším přínosem je vylepšení kontextových menu. Ta změnila svůj vzhled, aby lépe korespondovala s moderním vzezřením systému. Jedná se o součást širšího spektra změn, které by například měly sjednotit vzhled všech částí operačního systému podle vybraného tématu.

Lehce změněný vzhled kontextových menu.

Nové Windows také obsahují funkci Feedback, pomocí které můžete nahlásit chyby nebo připomínky. Nově do nich bude integrována možnost sdílet tyto poznatky přes sociální sítě. Vývojáři si od toho slibují, že se důležitým podnětům dostane více pozornosti a komunita tak bude ještě více zapojena do testovacího procesu. Tato novinka se ukáže i v dalším testovacím sestavení Windows 10 mobile.

Lepší feedback na mobilech i desktopech.

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Ešte lepšie by bolo, keby konečne umožnili jednoduché užívateľské prispôsobenie kontextových menu.
pepe
Tyto kontextové menu jsem již měl v RTM verzi na tabletu, ale pouze na ploše
Maty
Bylo by fajn, kdyby na tom takhle dál pracovali a sjednotili celý ten vzhled systému, hlavně ještě toho průzkumníka. Je v tom jako pěst na oko.vůbec se nehodí ke zbylemu konceptu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze