Výrobce TrekStor přichází na náš trh. Má šanci uspět?

3

Pro nás neznámá, ale zato nejprodávanější německá značka hardwaru TrekStor, si našla cestu na tuzemský trh a rozhodně nezačíná s málem. Za lidové ceny nabízí především tablety a konvertibilní zařízení pro nenáročné uživatele. Uspěje na našem již tak plném trhu?

TrekStor

Pokud jste v posledních dnech pátrali po novém tabletu či konvertiblu, vykukoval na vás, mimo již u nás zavedených výrobců jako Asus či Acer, i nový výrobce TrekStor. Nenechte se mýlit. Německý výrobce má již za sebou spoustu let v oboru.

TrekStor i.Beat move BT
S MP3 a MP4 přehrávači TrekStor začínal, jejich výrobě se věnuje dodnes

Na nové a neznámé se v našich končinách dívá poměrně s nedůvěrou a mohlo by se zdát, že na přeplněném trhu se již nenajde místo pro nové produkty. TrekStor ale není žádným nováčkem, společnost, celým názvem TrekStor GmbH, byla založena již roku 2001 a své místo se snažila vydobýt zejména MP3 přehrávači a pevnými externími disky.

TIP: Nejlepší smartphone bez ohledu na cenu

Společnosti se dařilo poměrně dobře až do roku 2009, kdy přišel masivní zvrat, který TrekStor položil na lopatky. Po těchto problémech se ale přeci jen našli zachránci, kteří společnost opět postavili na nohy.

TrekStor Ideos a Pro
Dvojice telefonů TrekStor Ideos a Pro (2010)

V roce 2010 přišla společnost na trh ve velkém a představila e-reader a dva telefony s operačním systémem Android ve spolupráci s Huawei. Časem se především čtečky staly hlavním produktem této společnosti, stejně jako se do portfolia dostala oddělitelná konvertibilní zařízení a tablety. Přesto, že téměř veškeré řízení společnosti sídlí v Německu, výroba je orientována v Asii.

TrekStor SurfTab twin 11.6
Nejnovější SurfTab twin 11.6 se již brzy začne prodávat

Poslední model TrekStoru, se kterým se společnost chlubí, a který bude brzy dostupný na našem trhu, je SurfTab twin 11.6, jenž nabízí procesor Intel Atom x5-Z8300 spolu s až 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Zda se společnosti na našem trhu bude dařit, ukáže až čas, cenová politika je ale nasazena v celku dobře.

Zdroje: trekstor.cz

Diskuze ke článku
ANO
Velmi mizerny TrekStor SurfTab wintron 7.0 16GB s windows za 1700 ..... a pak s polovinou pameti a bez OS (android) Trekstor SurfTab breeze 7.0 8GB za skoro 2200. A uplna bomba Trekstor SurfTab xintron 10.1 8GB opet bez OS za 4 ..... Uz ani ty windows tablety s 16GB ulozistem kolem tech 1500 se neprodavaji (levnej to uz nejde a je to celkem na dve veci). A takovehle androidi tablety zmizly z trhu uz hodne davno, protoze za cenu 500 se to nevyplati vyrabet a za vic to nikdo nechce. Tak teda nevim jak v nemecku, ale u nas to na nejaky bestseller nevypada:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze