TrekStor SurfTab twin 11.6: „Hvězdný tablet" míří na náš trh

10

Na našem trhu se zabydluje nová značka TrekStor, jejíž nejnovější kousek v podobě zařízení 2v1 SurfTab twin 11.6 bude brzy k mání i na našem trhu. Za zajímavý peníz nabídne Full HD displej a výkon pro základní využití – třeba jako sekundární zařízení. Spolu s tabletem nesmí chybět ani klávesnice s touchpadem, která díky dvěma USB portům rozšíří možnosti konektivity.

O příchodu TrekStoru na náš trh jsme vás již informovali a zmiňovali také jeho nejnovější kousek v podobě SurfTab twin 11.6, kterému společnost sama přezdívá „Hvězdný tablet.“ Nyní se tedy pojďme podívat, jestli s ním má společnost šanci zaujmout, anebo skončí v propadlišti dějin bez úspěchu.

TrekStor SurfTab twin 11.6

Novinka nabízí téměř 12palcový IPS displej s Full HD rozlišením, které u takto levných zařízení vidíme jen málokdy. Tablet samotný je vyroben z plastu, kvalitu ale prozatím vyzkoušet nemůžeme. Budeme tak věřit výrobci, který tvrdí, že na kontrole výroby si dává maximálně záležet. V tomto ohledu by to měl být tedy „kvalitní Němec.“

TIP: Recenze HP Pavilion x2 – Levná konvertibilní designovka

Koncepce 2v1 napovídá, že jde o tablet, k němuž připojíte i klávesnici. Propojení i stabilita by měla být zajištěna pomocí konektorů. Klávesnice neobsahuje vlastní baterii, ale zato nabídne dvojici USB 2.0. Tablet sám o sobě pak ještě disponuje jedním USB 3.0 a micro HDMI pro připojení monitoru či televize. Nechybí samozřejmě 3,5mm jack a v případě verze s podporu 3G či LTE i slot na SIM kartu. Výrobce však zcela vynechal nejnovější USB-C, které bychom u novinky už jistě čekali.

TrekStor SurfTab twin 11.6

Výkonnostně je na tom SurfTab twin 11.6 jako běžné sekundární zařízení dnešní doby. Uvnitř tepe čtyřjádrový Intel Atom x5-Z8300 spolu s až 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Zařízení slouží především na konzumaci obsahu a nějaké základní vytváření, avšak na hry to s integrovaným grafickým čipem Intel HD jistě nebude.

TIP: Nové MacBooky Pro – omezená RAM, nejrychlejší SSD i lepší zvuk

Jak vidno, výbava není ničím zvláštní a zařízení bude muset bojovat především cenou. Ta je v případě verze se 4GB RAM a 64GB úložištěm nastavena na necelých 8,5 tisíce korun, což není špatné. Pokud se smíříte s 2 GB RAM a pouze 32 GB paměti, pak cena velmi přijatelně klesne na necelých 6 tisíc. V prodeji prozatím nebudou verze s podporou mobilních sítí.

Technické parametry TrekStor SurfTab twin 11.6 64 GB/4 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce299,2 × 180,2 × 27,8 mm, 1 400 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 11,6" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetCPU: 4×1,44 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 4 GB, disk: 64 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory1× USB 3.0, 2× USB 2.0, video: microHDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostlistopad 2016, 8 500 Kč

Zdroje: trekstor.cz

Diskuze ke článku
Pet
Škoda tě brutální hmotnosti, konkurence má 900 g a tohle 1,4 kg
Mir
Samozrejme hry ze Store pojedou. Vsechny hry na mobil jdou instalovat i do pc. Jen hry urcena pro PC ne.
hjuik
No každé zboží má svého kupce.A tohle uplně špatně navypadá,pro nenárečného uživatele určitě postačí:-) A jak zmínil "Mir" i ty hry pojedou:-)
Blue Sun
Blue Sun
Jako cestovní zápisník hezké, ale v kvalitu moc nevěřím. Ta cena se někde projeví, obdobné stroje od běžných výrobců jsou o dva, tři tisíce výše.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze