Výkonný ředitel Blackberry: Android má špatnou ochranu

73

Ochrana dat je stále více ožehavým tématem, jelikož našim telefonům a tabletům svěřujeme data o našem e-mailu, kreditních kartách a osobních informacích obecně. Výkonný ředitel Blackberry, John Chen, se nyní opřel do Androidu a řešení Samsung KNOX.

Naše telefony jsou úžasná zařízení. Umí nás spojit s člověkem na druhém konci světa a můžeme díky nim zaplatit přes internet váš nákup. Zároveň slouží jako cenné databanky plné osobních informací, které nechceme vypustit na veřejnost. Googlu ve snaze vylepšit ochranu Androidu podařilo získat kooperaci na programu Samsung KNOX. John Chen, výkonný ředitel Blackberry, nad tím však pouze pokyvuje hlavou.

Blackberry

„Sice gratulujeme Googlu a Samsungu k plánům na budoucnost, ale nemyslíme si, že se jedná o vhodný program pro společnosti, které si dávají na bezpečnosti opravdu záležet,“ říká Chen na účet Googlu a Samsungu KNOX. Tím ale Chen nekončí a nezapomněl dodat „Jinak řečeno – nebuďte omámeni těmi, co umí o věcech mluvit, ale věřte těm, kteří dokázali, že v těch věcech také umí chodit“. Blackberry tak nepřímo vyhlašuje „bezpečnostní válku“ Googlu a určitě nebude trvat dlouho, než se k tomu Google nějakým způsobem vyjádří.

Zdroje: androidpolice.com, blogs.blackberry.com, blogs.blackberry.com

Diskuze ke článku
НКВД
Poridte si nas Blackberry jiz predem s backdoorem od NSA :D :D ne diky, radsi open source
Martin
Nám řekl novinku ...
Tom
Je to fakt android na tom co se tyce bezpecnosti neni nijak skvele na bb nema, jen me udivuje ze se take nevyjadril na adresu iOS od apple, co jsem cetl neni problem i do poslednich verzi proniknout.
Robin
BlackBerry asi androidu závidí ze ten se narodil od nich prodává :D ale jasné asi to mají bezpečnější ale neřeším tyhle píčoviny stejně vím ze skurevná vládní organizace smíruji cokoliv takže na tom vlastně nesejde a radši používám to co mi vyhovuje

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze