Všechny funkce za nižší cenu? Tím lákají hodinky Samsung Galaxy Watch FE

Všechny funkce za nižší cenu? Tím lákají hodinky Samsung Galaxy Watch FE
Fotografie: Samsung
  • Nové hodinky jsou spíše menší a chlubí se hliníkovým tělem
  • Prostředí obstarává operační systém Wear OS
  • Později v tomto roce dorazí i LTE varianta

Očekávané cenově dostupné chytré hodinky s takřka komplexní výbavou od Samsungu přicházejí. Dočkali jsme se představení Galaxy Watch FE, tedy vůbec prvních hodinek s přídomkem Fan Edition. Po vzoru telefonů a tabletů by tak mělo jít o zařízení, které nabídne vše, nač si u hodinek vzpomenete, a současně přijít i s rozumnou cenou.

„Samsung chce nabídnout monitoring zdravotních údajů i fyzických aktivit maximálnímu množství lidí po celém světě. Chceme jim dát možnost, aby změnili své každodenní návyky a vydali se na cestu k větší duševní pohodě a ke splněným cílům,“ komentuje Junho Park, viceprezident a ředitel oddělení Galaxy Ecosystem Product Planning v divizi Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Jsme nesmírně rádi, že se naše portfolio nositelných zařízení rozšiřuje o model Galaxy Watch FE – znamená to, že se ke zdravotním funkcím dostane více lidí a získá tak motivaci ke zdravějšímu životu ve dne i v noci.

Samsung Galaxy Watch FE

Na první pohled je patrné, že se jihokorejský výrobce snažil zaujmout vzhledem. 40mm hliníkové tělo má k dispozici různě barevné řemínky, které jsou ozvláštněny výrazným modrým a oranžovým prošíváním. Tloušťka hodinek se zastavila na 9,8 mm a hmotnost na 26,6 g. Nasazen je samozřejmě kruhový displej typu AMOLED s úhlopříčkou 1,2". Samozřejmostí je barevný režim Always-On a také odolné safírové sklíčko chránící displej. Výkon obstarává dvoujádrový procesor Exynos W920 společně s 1,5GB RAM a 16GB úložištěm.

Prostředí hodinek obstarává Wear OS a nadstavba One UI 5 Watch. Nasazen je speciální Samsung BioActive Sensor, který při měření kombinuje data z optického snímače tepu, elektrického snímače tepu a analýzy bioelektrického odporu. Samozřejmostí je i měření vašeho stresu, spánkových fází či okysličení krve.

Hodinky jsou plně připraveny pro aktivní jedince a dokáží měřit až 100 různých sportovních aktivit. Běžci mají k dispozici pokročilou analýzu, která zhodnotí nejen jejich celkový výkon a dlouhodobý pokrok, ale poskytne i nejrůznější praktické rady, jak se nezranit, udržet se v kondici a co nejlepší cestou dospět ke splnění osobních cílů. Nemusíte se obávat ani vodních sportů, neboť hodinky mají odolnost do 5 ATM a navrch i stupeň krytí IP68.

S hodinkami je samozřejmě možné i platit a později v tomto roce dorazí i varianta s podporou LTE. Baterie má spíše jen průměrnou kapacitu 247 mAh a podporováno je rychlé drátové nabíjení, avšak dostalo se i na bezdrátové.

Na český trh se Samsung Galaxy Watch FE dostanou 1. července ve třech barevných variantách – černé, růžové a stříbrné. Cena byla stanovena na 4 999 Kč, přičemž půjde o základní Bluetooth verzi.

Nakupovat můžete například u Mobil Pohotovosti.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch FE Bluetooth

Kompletní specifikace
Konstrukce39,3 × 40,4 × 9,8 mm, 26,6 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (396 × 396 px), tvar: kruhový
SystémWear OS 5, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetSamsung Exynos W920,
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor247 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostčervenec 2024, 4 999 Kč