VLC for Windows Phone si už může stáhnout každý

21

Tvůrci populárního multiplatformního open-source videopřehrávače VLC slibovali verzi pro Windows Phone už před dvěma lety. Od té doby uteklo hodně vody, ale uživatelé se přece jen dočkali a VLC konečně vykročilo z uzavřené bety a objevilo se k dispozici ke stažení ve Windows Phone Store.

Přehrávač VLC je jednou z nejočekávanějších aplikací pro Windows Phone, který měl proti ostatním platformám dlouho nevýhodu v tom, že pro něj neexistoval kvalitní videopřehrávač s podporou titulků. To sice už neplatí a titulky se naučil už i nativní videopřehrávač, ale i tak má VLC co nabídnout. Jeho silnou stránkou je podpora většiny audio a video kompresních formátů, souborů a streamovacích protokolů. Autoři potěšili i podporou telefonů s 512 MB RAM.

Přestože, už je přehrávač VLC k dispozici nejen pro uzavřenou skupinu betatesterů, neznamená to, že verze, která se objevila ve Windows Phone Store, je konečná. Sami tvůrci v popisu aplikace zdůrazňují, že se jedná o první beta verzi portu VLC přehrávače pro platformu Windows Phone. Vývojáře čeká ještě spoustu práce a připravit se tak zatím musíte na nedodělky, chyby a nestabilitu.

Stáhnout VLC Player

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: twitter.com, windowsphone.com, wmpoweruser.com, wpxbox.com

Diskuze ke článku
Proč pořád VLC
Já to nechápu, na světě je tolik skvělých přehrávačů a vy tady píšete 3 x týdně stále dokola o jednom a tom samém. Proč tedy aspoň občas nenapíšete pro změnu o jiném přehrávači?
Proč pořád VLC
Já to nechápu, na světě je tolik skvělých přehrávačů a vy tady píšete 3 x týdně stále dokola o jednom a tom samém. Proč tedy aspoň občas nenapíšete pro změnu o jiném přehrávači?
Dan02
Nepřehraje ani jeden soubor, neb po spuštění aplikace následuje v několika vteřinách její pád. :D
Lukáš
Píše se o něm protože je to na všech platformách velice oblíbený přehrávač, na iOS, androidu přehraje vše možné i nemožné, tak je předpoklad, že podobný úspěch bude slavit i na WP, já bez něj nedám ani ránu teda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze