Válka Apple vs. Google: v iOS 6 beta 4 už nenajdete aplikaci YouTube

5

Včera v podvečer Apple uvolnil pro vývojáře další, v pořadí již čtvrtou betaverzi nové verze mobilního operačního systému iOS 6. Kromě oprav drobnějších změn si nelze nevšimnout absence aplikace YouTube, která slouží pro přehrávání videí ze stejnojmenného portálu společnosti Google.

Sami jste jistě postřehli, že Apple a Google se poslední dobou nemají moc rádi. Neustále se v médiích objevují soudní spory mezi těmito dvěma společnostmi, týkající se různých patentů, dřívější partnerství, pocházející z dob prvního iPhonu, je dávno pryč. Už od prvních betaverzí nového iOS 6 je patrné, že se Apple snaží zbavit jakékoli vazby na Google. Začalo to nahrazením map od Google vlastní mapovou aplikací s podporou 3D map a nyní to pokračuje vyškrtnutím aplikace YouTube ze seznamu aplikací, které jsou součástí iOS. YouTube bylo nedílnou součástí iOS už od jeho první verze, nyní po jeho ikonce zůstalo jen smutné prázdné místo.

V iOS 6 beta 4 chybí aplikace YouTube

Apple se k tomuto odstranění stručně vyjádřil v tom smyslu, že jeho licence na zahrnutí aplikace YouTube do iOS už vypršela, proto tam chybí. Uživatelé ale o videa z YouTube nepřijdou, sledovat je můžete buď ve webovém prohlížeči Safari nebo si počkají až Google na App Store umístí novou verzi aplikace YouTube, je potvrzeno, že na ní pracuje.

iOS 6 beta 4 ke stažení

Pokud se podíváme na další novinky v iOS 6 beta 4, tak mezi ty významnější patří opravy kolem nativní podpory Facebooku, opraveny byly i chyby v aplikaci Mapy, Kontakty a v dalších. S největší pravděpodobností též bylo posíleno zabezpečení in-app nákupů, které nedávno jeden ruský hacker prolomil.

Tip: Hacker zveřejnil návod, jak zdarma nakupovat v iOS aplikacích

Vyzkoušeli jste už nový iOS 6 beta 4? Našli jste nějaké významné vylepšení či opravu? Co říkáte na odstranění aplikace YouTube?

Zdroje: slashgear.com, imore.com

Diskuze ke článku
Orion
5íkám, že je to jen ke škodě... stejně iOS 6 nikdy mít nebudu...
Petr
Je v podstatě zbytečné aby tam ta aplikace byla. Videa se spustí bez problému v prohlížeči, nebo si na to aplikaci najdu.
Čím méně balastu je v telefonu od výroby, tím lépe. Na SII to byla děsná hromada nesmyslů, které nejdou standardně odinstalovat.
Horší je nativní podpora Gmap....dosavadní plánované mapy Applu jsou nesrovnatelné.
JArda
Nic sa nezmenilo od mojho posledneho applu , same sracky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze