Aktualizujte si iPhone, iPad a iPod Touch na iOS 6.0.1

14

Po měsíci a půl od vydání aktualizace iOS 6 tu máme další aktualizaci, který opravuje některé z jejích chyb. Nová aktualizace má označení 6.0.1, podle číslování je zřejmé, že jde o aktualizaci pouze minoritní. Nejvíce z ní budou profitovat uživatelé iPhone 5, ovšem zároveň právě ti mohou mít problém s jejím stažením, které je při updatu vzduchem trochu komplikovanější.

Apple opět bez nějakého předchozího oznámení vydal aktualizaci mobilního operačního systému iOS pro iPhone, iPad a iPod touch. Jde o aktualizaci minoritní, které nepřináší žádné nové funkce, jen opravuje chyby předchozí verze.

iPhone 5

Tato aktualizace obsahuje vylepšení a opravy chyb, včetně následujících:

  • Oprava chyby, která zabraňovala iPhonu 5 v bezdrátové aktualizaci softwaru
  • Oprava chyby, která mohla způsobovat zobrazení vodorovných linek na klávesnici
  • Oprava problému, který mohl způsobovat nespuštění blesku fotoaparátu
  • Zvýšení spolehlivosti iPhonu 5 a iPodu touch (5. generace) v šifrovaných WPA2 Wi-Fi sítích
  • Řešení problému, který v některých případech bránil iPhonu v používání mobilní sítě
  • Konsolidace přepínače Používat Mobilní data pro službu iTunes Match
  • Oprava chyby v Kódovém zámku, která v některých případech umožňovala přístup k podrobnostem o lístku v Passbooku z uzamčené obrazovky
  • Oprava chyby, která postihovala schůzky v Exchange

Podle seznamu opravených chyb budou mít z této aktualizace největší radost především majitelé iPhonu 5, protože právě u tohoto modelu se většina těchto chyb vyskytovala. Na druhou stranu právě uživatelé iPhonu 5 budou mít se stažením aktualizace více starostí. Mezi neoznámené změny patří například přemístění kláves s diakritikou na softwarové klávesnici.

Pokud se vám aktualizace na iOS 6.0.1 nenabídne automaticky, běžte do Nastavení / Obecné / Aktualizace softwaru, kde si můžete zkontrolovat, zda-li je iOS 6.0.1 pro vaše zařízení již dostupný. Instalace probíhá zcela identicky, jako u předchozích verzí iOS, čili se stáhne soubor s aktualizací, která se následně automaticky spustí. Velikost aktualizačního souboru pro iPad je 36,9 MB, pro iPhone je to 43,3 MB.

Komplikace s touto aktualizací budou mít majitelé iPhonu 5. Ten totiž v kombinaci s iOS 6 obsahuje chybu, díky které není možné stáhnout aktualizaci bezdrátově. Pokud tak chcete učinit, musíte si nejprve z App Store stáhnout aplikaci iPhone Updater, následně už iOS bude možné stáhnout. Druhou variantou je aktualizovat iPhone 5 přes iTunes v počítači, kde se v postupu nic nemění.

My jsme vyzkoušeli tuto aktualizaci na iPhone 4 a novém iPadu, na obou přístrojích proběhla rychle a bez sebemenších problémů. Už jste si ji též nainstalovali? Všimli jste si mimo zmiňovaných oprav ještě něčeho dalšího nového? O svoje poznatky se můžete podělit v diskusi pod článkem.

Diskuze ke článku
Robin
Jen taková informace, že "Updater pro iPhone 5" má 69,7 MB.
Tom
Má cenu aktualizovat ios na iphone 4 z 6.0.0 na 6.0.1.Četl jsem že 6.0.1 je o mnoho horší než 6.0.0(horší výdrž baterie,nejde fb,....).Je vůbec 6.0.1 v něčem lepší než 6.0.0.
Patrick
Právě jsem provedl aktualizaci na iPadu z IOS 6 na IOS 6.0.1...nemohl jsem s nevšimnout, že před aktualizací byl stav baterie 94% po aktualizaci 99%, zajímalo, jestli má někdo stejnou zkušenost a jestli to bude vysvětleno.
Marek
Po aktualizaci na novou verzi se děje to, že mi přijde e-mail, ale na ikoně se mi nezobrazí červený bod s upozorněním, že mám novou zprávu. Takže ios6.0.1. mě zklamal, protože denně prakticky ignoruje desítky mailů o které přicházím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze