Uživatelé Google Glass mohou fungovat jako zpravodajové pro CNN

1

Chytré brýle Google Glass bezesporu skrývají velký potenciál, všimla si toho i zpravodajská síť CNN. Uživatelé, kteří Google Glass využívají totiž mohou dopomoci k vytváření zpravodajství jako pouliční reportéři. Jednoduše vyfotíte nějakou zajímavost, připíšete krátký text a vše pošlete, skrze speciální aplikaci, přímo do ústředí CNN.

Nepřehlédněte:

Chytré brýle od Googlu se sice oficiálně ještě nějaký ten čas prodávat nebudou, přesto je o ně mezi širokou veřejností velký zájem. To dokazuje i současný zájem CNN, které chce současné majitele Google Glass zapojit do své činnosti. Princip má být podobný, jako nabízí již delší fungující aplikace pro mobilní telefony iReport. Stačí tedy vyfotit zajímavý obrázek aktuálního dění, přidat krátký popisek a vše zaslat přímo do newsroomu CNN.

Google Glass

I aplikace pro chytré brýle musí být napojená na aplikaci iReport, ta následně funguje jako jakýsi prostředník. Občasnými příspěvky se z vás samozřejmě nestává posila týmu reportérů CNN, veškeré informace uživatelé poskytují bez nároku na jakýkoliv finanční honorář.

I tak je ovšem tato služba velice zajímavá, zpravodajové budou moci být, samozřejmě až po rozšíření tohoto zajímavého příslušenství, opravdu téměř kdekoli. Příklad, jak může takový příspěvek z Google Glass vypadat, naleznete zde.

Zdroje: engadget.com, androidcentral.com, ireport.cnn.com

Diskuze ke článku
Olaf
nevim jak vas, ale mne vzhled lidi s Google Glass velmi irituje. Porad Vam kamerou miri do obliceje a nahravaji i kdyz nenahravaji...
Kdby se mi nedejboze takova stvura s GG ochomejtala v obchode, tak mu to naridim sundat nebo at tahne o dum dal ... Bonzaku a hnidopichu je dost i bez GG.

Kdyby se nedejboze k nejake senzaci, ktera by se tykala i mne (jako, ze sem autem ze zatacky vyletel na strechu kostela, nebo ze mi pri brodeni rekou zustalo auto uprostred ni, atd) nachomýtnul nejaky "CNN zpravodaj" s GG tak bych mu takovou drbnul, ze ty brejle z nej budou vychazet ve stolici jeste pul roku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze