Google Glass zakázány v kinech Spojeného království

11

Google se může radovat z nového uvedení Google Glass na trh Spojeného království, ale tamní majitelé kin z nich unešení nejsou a již vydali zákaz brýle v kině používat a v některých případech je do kina nosit. Jedná se o pochopitelný krok, který se dal očekávat, jelikož brýle Google Glass mohou natáčet video, čehož by mohli diváci využít k nahrání filmu z plátna.

Možná až příliš paranoidní jsou provozovatelé kin ve Spojeném království, kde se krátce po zahájení prodeje brýle Google Glass dočkaly zákazu používání v kinech. Toto rozhodnutí zatím učinily dva řetězce kin, kterými jsou Vue a asociace Cinema Exhibitor’s Association, která spravuje přibližně 90 % kin ve Spojeném království. Provozovatelé mají totiž přirozeně obavy o pořizování pirátských kopií filmů na kamerku, která je v brýlích integrována.

S Google Glass se v kinech ve Spojeném království moc neohřejete

Obavy jsou ale přinejmenším přehnané. Google Glass rozhodně nevydrží natočit celý film na jedno nabití a i kdyby ano, na brýlích při natáčení svítí dioda, která by byla v temném sále velmi lehce odhalitelná. Větším problémem jsou spíše dnešní smartphony, které se však zákazu vnášení do sálu nedočkaly. Spolu v kombinaci s možností mít v Google Glass klasická dioptrická skla by toto zakázání mohlo způsobit problémy některým uživatelům. A vůbec, pokud si můžete dovolit brýle za cenu kolem 30 000 korun, asi nebudete riskovat pořizování pirátské kopie filmu. Toto rozhodnutí tak spíše vyvolává otázku, jak na budou reagovat ostatní země a jestli se zákazu dočkáme například i u nás.

Zdroje: androidcentral.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Jerry
Parchanti, takhle chtějí za kino nehorázné částky, když chce jít celá rodina do kina aby na to pomalu rozbily i děti prasátka a ještě budou zakazovat něco tam nosit za chvilku to fakt bude i ten phone. Pak ať se nedivějí že lidi pirátí, doma se na to podívají v klidu a bez zákazů.
FILIPSN007
Já vlastnit kino, tak z toho mám taky obavy. Google Glass jsou pouze začátek, začnou se pomalu a jistě formovat nové firmy, které se budou chtít na tomto nápadu přiživit a vydají vlastní brýle. Pokrok půjde dál, a za nedlouho se objeví brýle, které dokážou na jedno nabití natočit dvouhodinový záznam.

Když to srovnám se smartphony, tak jasně viditelný rozdíl. Řekněte mi, kdo má v kině neustále v ruce mobilní telefon, asi nikdo. Google Glass máme ale neustále na hlavě, připravené okamžitě zachytit jakýkoli záběr.

Když jde člověk po ulici a má smartphone naležato, a drží ho předsebou jak foťák, tak je jasné, že něco fotí nebo natáčí, ale pokud má člověk "chytré" brýle, tak člověk nemusí nic tušit.

Momentálně nejde ani o to, čím se to točí, ale lidi se obávají ztráty té pomyslné povědomosti o tom, že je někdo točí. A že to má vepředu světýlko ? zalepím izolačkou a je to :*
eM
Mně to příjde minimálně úsměvné. Pokud by člověk chtěl pořídit pirátskou kopii, tak to v dnešní době kompaktních kamer, mobilních telefonů nemůže být takový problém. Nemluvě o ,,špionážních kamerách,, které stoji zlomek ceny než GG.
Co se týká ceny lístků kina, tak to s tou cenou není tak žhavé. Kolik letních kin a kin v menších městech zkrachovalo, protože nebylo schopno pokrýt svoje náklady? A to měli lístky o 1/3 az 1/2 levnějsí, než současná multikina..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze