Už i Toshiba má svůj Chromebook

3

Operační systém Chrome OS od Google je čím dál populárnější a mnoho výrobců klasických notebooků vyrábí už i své Chromebooky. Mezi nováčky patří Toshiba, která na veletrhu CES 2014 představila svůj první přenosný počítač s operačním systémem Chrome OS.

Chromebook od Toshiby je vybaven standardním hardwarem, který je ve většině přenosných počítačů s Chrome OS, čili procesor Intel, 2GB RAM, 16GB vnitřní úložiště, 13,3palcový displej s rozlišením 1366×768 a WiFi 802.11a/b/g/n modul. Procesor je postaven na architektuře Haswell, což zaručuje vysoký výkon. Počítač váží pěkných 1,5kg a veškerý hardware se vešel do 2 cm vysokého těla a nalezneme na něm dva USB vstupy, jedno HDMI pro připojení televize či monitoru a čtečku SD karet.

Výdrž při běhu na baterie by měla být 9 hodin, což je pěkná hodnota. Nad displejem je i webkamera, která slouží pro videohovory. Počítač se začne v USA prodávat 16. ledna za cenu 279 dolarů, což je v přepočtu 6803 Kč s DPH, ale nepředpokládáme, že se začne toto zařízení někdy prodávat i u nás.

Zdroje: techcrunch.com, eeevolution.it

Diskuze ke článku
hey
Zdravím, trochu otázka mimo, ale dají se nějak do Chromebooku (s větším diskem) nainstalovat Windows 7/8.x?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze