Toshiba představila svůj nový Chromebook

1

S počítači běžících na systému Chrome OS se v poslední době roztrhl pytel a s dalším takovým přichází i Toshiba. Tentokrát se jedná o 13" variantu Chromebooku, který však nemá jak zaujmout a je jen další šedou myškou na trhu s Chromebooky.

Hlavní výpočetní jednotkou Chromebooku CB30-007 je procesor Intel Celeron N2830 architektury Bay Trail a tomu asistují 2 GB operační paměti, kterou nelze dále rozšířit. Jako úložný prostor poslouží 16GB čip a půjde rozšířit pomocí čtečky SD karet.

Oficiální fotografie

Displej má úhlopříčku 13,3 palců a jeho rozlišení je běžných 1 366 × 768 pixelů. Mezi konektory nalezneme jeden USB 3.0 port a jeden USB 2.0 port. Z bezdrátových technologií je dostupné WiFi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Baterie o kapacitě 44 Wh dokáže počítač pohánět až 10,5 hodin. Chromebook byl prozatím představen jen v Austrálii, ale je pravděpodobné, že se dostane i do zbytku světa, tedy krom těch států, kde se Chromebooky oficiálně neprodávají. Cena je 449 australských dolarů, což je v přepočtu 10 712 Kč s DPH.

TIP: Recenze Samsung Chromebook 2 13: Chrome OS v akci

Zdroje: mytoshiba.com, omgchrome.com

Diskuze ke článku
wtf
naco preboha? Stoji to milion, a nic to nedokaze za 11k to bude nepredajne. sry ale za tieto peniaze mam notebook s lepsimi parametrami a plnymi windows. Este aj asus t100ta je natom lepšie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze