Android nabízí off-line hlasové ovládání pro aplikace třetích stran

3

Minulý týden Google aktualizoval své vyhledávání a také s ním spojenou službu Google Now. Kromě praktického widgetu jsme se dočkali také další podstatné novinky. Hlasové ovládání bude u aplikací třetích stran možné i bez internetu.

Doposud platilo, že s aplikacemi třetích stran bylo k vyhledávání nebo hlasovému ovládání telefonu potřeba internetové připojení, které váš příkaz rozpozná a vrátí telefonu. Bez internetu se doposud obešel samotný Android, nikoliv však aplikace třetích stran. S poslední aktualizací však přichází vylepšení hlasového ovládání. Aplikace třetích stran jej budou moci využívat i bez nutnosti být v daný moment připojen k internetu.

Čtěte také: Google Now aktualizován o widget

Předem bude nutné si pouze stáhnout požadovaný slovník. Funkce je dostupné na telefonech, které nabízejí Google Now. Podmínkou tedy je operační systém Android 4.1 či novější. Pak jen v prostředí Google Now stačí zavítat do nastavení, nabídky Hlasové vyhledávání a konečně do položky Stáhnout rozpoznávání řeči offline. Jak asi tušíte, nabídka jazyků je značně omezena a češtinu v nabídce nečekejte. Počkat si je třeba i na aplikace třetích stran, které tuto novinku využijí.

V každém případě jde o velmi praktickou věc, která může mnohým usnadnit ovládání telefonu i v místech, kde zrovna nemohou být připojeni k internetu.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
edimer
Ahoj, zajímavé téma!Také jsem chtěl používat hlasové ovládání a nakonec mi nejvíce pomohlo toto:

https://youtu.be/LFe3LO29XVk

:-)
edimer
Tak to přesunuli sem:

https://youtu.be/ALSmFGt4NSY

:-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze