Testujeme Huawei Ascend G700: první dojmy z levného pětipalce

38

Na redakční test doputovala novinka od čínského Huawei, model Ascend G700. Jedná se o zástupce střední třídy, který však může příjemně překvapit výbavou. Nabízí například kvalitní displej, výkonný hardware i nadějný fotoaparát. Jaké na nás zanechal první dojmy?

Huawei Ascend G700 - oficiální fotografie

Huawei Ascend G700 byl představen loni v listopadu a číselné označení může evokovat nástupce modelu G600. V podstatě bychom s tím mohli souhlasit, jen je nutno mít na paměti, že teoretický následovník povyrostl. S většími rozměry se však zlepšila i výbava, byť některé klíčové a ve střední třídě poslední dobou základní funkce stále chybí.

Kvalitní konstrukce i displej

Telefon působí na první pohled poměrně robustně. Přispívají k tomu nejen rozměry 142,5 x 72,8 x 9 milimetrů, ale také vcelku ničím nerušený design, který však může působit až nudně. Huawei se s ním příliš nepáralo a celý telefon je halen do černého odstínu. Tenké lesklá linka po obvodu telefonu už situaci příliš nezachraňuje. Příjemný je zadní kryt, který je z měkčeného plastu a nestane se tak, že by vám například telefon nechtěně vyklouzl z ruky. I přes větší rozměry se telefon vcelku pohodlně drží, a to díky zaobleným zádům.

Čelní stranu zabírá z větší části displej

Povedenou částí je displej. Jeho úhlopříčka povyskočila na rovných pět palců, rozlišení se dostalo na dnes již průměrných 1280 x 720 pixelů. Výsledná jemnost je 294 PPI, což je více než dostatečná hodnota. Jednotlivé pixely rozlišíte snad jen při opravdu blízkém zkoumání. Kvality IPS displeje můžeme jen chválit. Jde o skvělé pozorovací úhly, ale i čitelnost venku.

O chod telefonu se stará čtyřjádrový procesor MediaTek 6589 s taktem 1,2 GHz. Vhod přicházejí 2 GB RAM, ze kterých po zapnutí zbývá 1,4 GB RAM. Omezování tak nebude na denním pořádku. Celkově je prostředí telefonu opravdu svižné a při prvních dnech testování není co vytknout. Zajišťuje jej operační systém Android 4.2.1 a nadstavba Emotion UI 1.6. Podstatou nadstavby je chybějící menu a předělaný design takřka všech ikonek. Výsledkem je časté tápání při hledání ikonky, které vás může zejména v prvních dnech dohánět k šílenství. Jde však jen o zvyk.

Zadní strana je z měkčeného plastu

Příslušnost ke střední třídě odhalí například interní paměť, která má papírově 8 GB. Reálně počítejte se zhruba 5 GB, které však snadno rozšíříte paměťovou kartou. Ta se vkládá vedle baterie a SIM karty, která je mimochodem běžné velikosti mini SIM. I nadějně vypadající Ascend G700 trpí bolestmi čínských výrobců, a tak můžete rovnou zapomenout na to, že by podporoval NFC nebo LTE. Nad rychlými sítěmi bychom snad ještě přivřeli oči, ale NFC by u telefonu za bezmála sedm tisíc korun chybět už opravdu nemělo.

Fotoaparát

Závěrem prvních dojmů se tradičně podíváme na fotoaparát. Ten nabízí celkem očekávaných 8 megapixelů, přisvětlovací LED diodu a také automatické ostření. Prostředí se za poslední rok v telefonech Huawei nijak neměnilo a po ruce jsou všechny důležité prvky. Podrobnější nastavení získáte vysunutím nabídky z levého okraje displeje.

Samotná kvalita snímků nás příliš nepotěšila. Patrná je silná komprese a také rozmazání. Fotoaparátu vůbec nesvědčí zatažená obloha či fotografování v interiéru. Uvidíme, zda počasí dovolí otestovat fotoaparát i za slunečného dne.

Ukázkové fotografie

Huawei Ascend G700 v redakci právě testujeme. Pokud máte jakýkoliv dotaz, neváhejte a ptejte se. Odpovíme vám v diskuzi pod článkem, případně odpověď zahrneme do psané recenze.

Technické parametry Huawei Ascend G700

Kompletní specifikace
Konstrukce142,5 × 72,8 × 9 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP2
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:09 hodin
Dostupnostlistopad 2013, ?
Diskuze ke článku
Tom
V úvodu je uvedená tloušťka 8 mm, v tabulce pak 9 mm. Co je správně? Děkuji za odpověď.
Filip Hruboň
Filip Hruboň
Kdy bude samotný videopohled na G700 ?
Shorty
Mohli by ste spravit video ohladom notifikacnej LED respektive zahrnut ju do vasej recenzie?
Naozaj je to s fotkami take zle? Presiel som snad cely Internet a vsade kritika ale samotne fotky su potom uplne v pohode.
Mozete otestovat GPS a rychlost fixacie?
Dakujem
Maroš
Jeho úhlopříčka povyskočila na rovných pět palců, rozlišení se dostalo na dnes již průměrných 1280 x 720 pixelů. Ja si myslím, že HD za túto cenu je rarita, čiže v tejto triede určite nie je priemerné. Keby sa mal porovnať fotoaparát: ktorý by bol lepší, G700 či Xperia L, tá má tiež problémy s ostrením

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze