Ten pravý pro selfíčka: první dojmy z Asusu Zenfone Selfie (video)

3

Asus na tiskové konferenci den před veletrhem Computex představil svůj první telefon zaměřený nejen na dámy, které si rádi fotí selfie. Novinka s přiléhavým označením Zenfone Selfie má dva 13Mpx fotoaparáty, LED diody (i vepředu) nebo třeba 5,5palcový FullHD displej. A my jsme novinku přímo na Tchajwanu mohli vyzkoušet.

Podrobné údaje o novém Zenfone Selfie jsme vám přinesli již v našem preview, fotografie jste si mohli prohlédnout v našem souhrnném článku, ve kterém nechybí ani videopohled na všechny novinky. Nyní se podíváme na Zenfone Selfie v praxi. Jaký je?

ASUS ZenFone Selfie – první dojmy z Computex 2015

Nebýt předního fotoaparátu a odlišných barevných variant, asi byste telefon na první pohled nerozeznali od Zenfonu 2, který v redakci právě testujeme. Také má 5,5palcový displej s FullHD rozlišením, stejný design se Zen prvky se soustřednými kruhy pod displejem a na zadním tlačítku pro regulaci hlasitosti. Telefon je elegantní, díky zakulaceým zádům padne dobře do ruky, se 170 gramy je ale už poměrně těžký a větší rámečky kolem 5,5palcového displeje způsobují i větší rozměry. Není to jednoduše žádný drobek. Potěší, že zadní kryt, který je plastový, stejně jako celý přístroj, lze sejmout a přistoupit k 3 000 mAh baterii a slotu pro SIM kartu.

ASUS ZenFone Selfie

Hlavním tahákem však budou fotoaparáty. Ten zadní disponuje 13megapixelovým rozlišením, dvojitou přisvětlovací LED diodou a dostává se také na laserové ostření, které jsme doposud vídali například u LG. Asus nám prozradil, že se laserové ostření dostane i do inovovaného ZenFonu 2, který poběží rovněž na procesoru Qualcomm Snapdragon a nikoliv na Intelu.

ASUS ZenFone Selfie

Samotný senzor se pyšní velikostí 1/3,2" a světelností f2,0. Jelikož zde však máme telefon pro selfie, nachází se 13megapixelový fotoaparát také na čelní straně. Je mu věnována patřičná pozornost a čočka je přesně uprostřed v prostoru nad displejem stejně, jako například u HTC One Eye. Ani čelnímu fotoaparátu neschází přisvětlení a jeho světelnost činí f/2,4. Fotoaparát má dokonce autofocus a duální true tone LED diodu. Vedle fotoaparátu se pak nachází dokonce i druhý mikrofon pro ideální zachycení zvuku přicházejícího zepředu.

Asus celkově žije selfie snímky, neboť připravil i možnost rychlého spuštění čelní kamerky. Postačí na uzamčený displej nakreslit písmeno S. Vaše selfie samozřejmě také Asus vylepšuje speciálním softwarem. Že novým selfie telefonem společnost cílí hodně na dámy, dokazují i barvy. Kromě klasické černé a bílé se totiž setkáváme s červenou, zlatou, tyrkysovou a růžovou, přičemž ty poslední dvě jsou decentní pastelové barvy s matným povrchem. Zbytek má lesklejší povrch evokující kov stejně, jako u Zenfonu 2.

Zajímavostí je dokoupitelné příslušenství v podobě selfie stojánku společně se speciálním zadním krytem, do kterého stojánek nasadíte. Díky němu pak můžete telefon postavit na stůl a vyfotit se bez toho, abyste museli někoho žádat o podržení telefonu.

Technické parametry ASUS ZenFone Selfie ZD551KL 3 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,5 × 77,2 × 10,8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2015, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
Jakub Stejskal
Jakub Stejskal
pěknej telefon pro bukvice ..metrosexuály a holky .. :-)
Zbyněk Kopřiva
Zbyněk Kopřiva
Super pomalý odezvy na takřka holém systému. Přeji uživatelům krásné nervy :D ..
Dotaz
Už se naučili dělat podsvětlená tlačítka?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze