Telefony s OS Tizen již brzy, tvrdí Samsung: prim bude hrát Android

1

O operačním systému Tizen slýcháváme již několik let. Měl nahradit dřívější Badu od Samsungu. Zdá se, že po mnohých odkladech se prvních telefonů s tímto systémem dočkáme od Samsungu již v tomto roce.

S informací o představení prvních telefonů přišel Yoon Han-kil, senior viceprezident produktové strategie Samsungu, který pro agenturu Reuters dále uvedl, že je vše v plánu během druhého čtvrtletí letošního roku. Uvedl rovněž, že původně se opravdu počítalo s nasazením již v loňském roce, avšak společnost si vše s ohledem na špatné podmínky na trhu rozmyslela.

První přístroje s OS Tizen: chytré hodinky Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo

Jihokorejský výrobce odhaduje, že telefony s operačním systémem Tizen by měly výhledově tvořit 15 % jeho produkce. V této souvislosti je nutné dodat, že tyto telefony nebudou dostupné globálně. Samsung se hodlá zaměřit především na trhy, kde Android nemá výrazně dominantní postavení.

TIP! Tizen naživo na MWC: v hodinkách ano, ale v telefonu? (video)

Prostředí OS Tizen na testovacím telefonu

Yoon Han-kil závěrem doplnil, že bychom se letos měli dočkat dvou telefonů s OS Tizen. Jeden bude mířit do vyšší třídy, druhý pak zastane roli cenově dostupnějšího modelu střední třídy. První telefony se tak postaví po bok hodinek Gear 2 a Gear 2 Neo, které jako první zařízení od Samsungu Tizen nabízejí. Nasazení telefonů s dalším operačním systémem nicméně nebude měnit strategii Samsungu, který tak i nadále hodlá být nejvíce zaměřen na Android.

Zdroje: thenextweb.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Satai
Pokud by si Samsung udržel tržní podíl a 15% jeho produkce byl Tizen, tak je z něj mýtický třetí ekosystém.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze