Telefony s OS Firefox nabídne také Sony, ale až příští rok

4

Na letošním veletrhu v Barceloně byl oficiálně představen nový operační systém Firefox. Zároveň jsme se dočkali také prvních telefonů od Alcatelu a ZTE. Mezi další výrobce, kteří se na tento systém zaměří, bude i Sony.

Před dvěma dny jsme vás podrobně informovali o Firefox OS. Jde o nový operační systém, který bude úzce spolupracovat s mobilními operátory, například Telefónicou, a nabízet jej budou především levnější telefony. Prozatím byla představena dvojice mobilních telefonů – Alcatel One Touch Fire a ZTE Open. Mezi další výrobce, kteří potvrdili přípravu telefonů s Firefoxem patří LG a Huawei.

Čtěte také: Firefox OS oficiálně představen včetně prvních dvou smartphonů

Nově čtveřici rozšiřuje také Sony. To v Barceloně oznámilo, že doufá v uvedení prvního takového telefonu v roce 2014. To je později, než u výše zmíněných modelů. Jak uvedl Gary Kovacs, CEO Firefox OS, první vlna smartphonů by měla na evropské trhy dorazit ještě letos. Sony sice kdysi uvedlo, že se hodlá od low-endových telefonů odklonit, nicméně to zřejmě platilo pouze pro operační systém Android. Levné přístroje od příštího roku zajistí Firefox OS.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Peete
Nejsem proti, ale je zajímavé sledovat Sony v tom, že se stále nemá k tomu použít WP :-)
JaroB
SONY NIKDY nebude používať OS svojho najväčšieho konkurenta v zábave a hrách !!! Dnes keď sú telefóny,tablety a hry tak silno prepojené si neviem ja ani nikto v SONY predstaviť, že by hry z Xboxu išli na SONY telefóne a naopak aby dali hry s PS4 pre MS na WP telefóny.
PRETO nie WP v SONY telefónoch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze