Tajné: Samsung Galaxy Note 2 má dorazit v říjnu s 5,5" displejem

12

Samsung Galaxy Note je momentálně telefonem s největším displejem. Jeho 5,3 palců je někde na pomezí mezi telefonem a tabletem, přesto si ho mnoho uživatelů pochvaluje. Na říjen letošního roku se údajně chystá jeho pokračování, které podle zákulisních informací nabídne displej ještě o něco větší.

Nedávno představený Samsung Galaxy S III není jedinou letošní vlajkovou lodí mezi telefony s Androidem, co pro nás tento korejský výrobce chystá. S největší pravděpodobností se na říjen 2012, tedy přesně rok po vydání prvního modelu, plánuje vydání druhé verze "tabletofonu" Samsung Galaxy Note. Bude mít označení Samsung Galaxy Note 2. První verze se prodává docela dobře a zatím bylo prodáno zhruba 7 milionů kusů, což je dle očekávání Samsungu, který může být s tímto číslem spokojený.

Samsung Galaxy Note první generace

Jaké novinky Samsung u Galaxy Note 2 představí? Viditelnou změnou je úhlopříčka displeje, která bude údajně o dvě desetiny palce větší, a bude tedy mít úhlopříčku 5,5 palců. Zvýšilo se i rozlišení, tentokrát tu budeme mít 1680 x 1050 bodů. (WSXGA+). Displej bude opět typu Super AMOLED s Pentile maticí.

Samsung Galaxy Note 2 takto vypadat nebude. Samsung si ale určitě vypůjčí některé prvky z Galaxy S III a design tak pravděpodobně bude také oblejší a lesklejší.

Předpokládáme, že v druhé generaci Galaxy Note bude použitý nový čipset Exynos 5250. Paměť RAM by dle spekulací měla dorůst do hodnoty 1,5 GB. Vylepšen bude i 8 Mpx fotoaparát na zadní straně.

Pokud vlastníte Samsung Galaxy Note, uvažujete o koupi nového modelu nebo vám první generace tohoto velkého telefonu stačí?

Zdroje: ubuntulife.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Rejpal
Ram mohli dát klidně 2GB, interní by měl být standard nejméně 32GB, CPU nejméně 1500MHz a displej vzhledem k oznámení konkurenta LG by mohl mít klidně 1080x1920 pixelů, ale uvidíme tedy s čím přijdou. Už aby to bylo...
nemy
jo tak to by tam hohla být mali 604
Mataludo
NOTE co mám mi naprosto dostačuje a vyhovuje jak výkonem, tak velikostí, až na jednu maličkost: Tou je měkké sklíčko fotoaparátu. Ač je u mě NOTE jak v bavlnce, přesto se na něm již objevilo několik vlasových škrábanců :-(
Doufám že druhá verze bude mít sklíčko tvrzené, nebo alespoň zapuštěné...
Refael
Pokud bude mit větší rozlišení než má teď (největší na Androidu), nebudou problémy s kompatibilitou aplikací z Google Play? Jinak by se mi to samozřejmě líbilo též. Čekám tento podzim na 2 nové přírůstky (Note 2 a nový Nexus), pak se rozhodnu,který z nich.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze