T-Mobile už nemá mobilní internet s FUP 30 GB (aktualizováno)

9

T-Mobile ještě do srpna nabízel internetové mobilní zvýhodnění pro tablety a notebooky s FUP limitem 30 GB. Od září se však tento balíček bez jediného slova z nabídky vytratil. V ceníku ho sice stále najdeme, nově ho však již objednat nelze. Proč T-Mobile nabídku zrušil? Operátor podal oficiální vyjádření.

Aktualizováno 16. 9. 2013

Uběhl týden a máme tu pro vás oficiální vyjádření T-Mobilu, proč ze své nabídky stáhl svůj internetový balíček s FUP limitem 30 GB pro mobilní připojení.

>,,Mobilní Internet 30 GB v naší nabídce zůstává, ale kvůli nízkému zájmu ze strany zákazníků, menší relevantnosti a v souladu se zjednodušováním nabídky jsme se rozhodli nabízet jej pouze cíleně. Zákazníci si tak mohou tento tarif pořídit v našich značkových či partnerských prodejnách nebo přes naše Zákaznické centrum, ale už ne prostřednictvím eShopu T-Mobile''.

Díky vyjádření T-Mobilu máme tedy konečně jasno. Už v článku jsme se zmínili, že nám operátor Zákaznického centra nabídl aktivaci balíčku, i když už nebyl v nabídce. Nevěděli jsme však, jak dlouho půjde balíček touto ,,oklikou'' aktivovat. Teď už víme, že se balíček bude nabízet cíleně, čili pokud i nadále máte zájem o aktivaci tohoto internetového zvýhodnění, neměl by v tom být žádný problém, stačí pouze projevit zájem.

Původní informace z 9. 9. 2013

T-Mobile jako jediný z našich operátorů nabízel mobilní internetové zvýhodnění na cesty pro notebooky a tablety s FUP limitem až 30 GB. Tento balíček však bez jakéhokoliv vysvětlení zmizel z nabídky, nyní máte na výběr mezi 1, 3 a 10 GB. I u konkurence (O2 a Vodafone) je strop 10 GB.

Momentální nabídka mobilního internetového připojení pro tablety a notebooky T-Mobile od 1. září 2013. Balíček s FUP limitem 30 GB chybí. V případě, že máte u T-Mobile hlasový tarif, máte nárok na slevu 150 Kč.

Zajímalo náš, proč operátor bez vysvětlení tento balíček stáhl z nabídky a tak jsme zavolali přímo na infolinku T-Mobile. Operátor nám ve stručnosti oznámil, že balíček se opravdu již proaktivně nenabízí a nabízet nebude z důvodu téměř nulového zájmu. Hned ale ke své odpovědi položil dotaz, jestli máme o nabízený balíček zájem. Po dalším rozhovoru jsme se dozvěděli, že operátor by se nám pokusil balíček aktivovat. Jak dlouho však bude taková možnost platit, nevíme. V záříjovém ceníku je nadále uveden.

Podívejme se ještě krátce na nabídku konkurenčních operátorů. O2 má v nabídce stejné datové objemy jako T-Mobile, tedy 1, 3 a 10 GB. Ceník naleznete na obrázku níže. I v tomto případě máte nárok na slevu, pokud máte u O2 další službu (viz. vysvětlující bublina v pravém horním rohu).

Nabídka mobilního internetového připojení operátora O2. O2 je výhodnější pouze v prvním případě - 1 GB bez závazku. V ostatních případech má lepší ceny T-Mobile.

Vodafone má v nabídce balíčky s FUP limitem 500 MB, 1,5 GB, 4 GB a 10 GB. Ceny jsou k nahlédnutí na obrázku níže. Ať už se slevou nebo bez ní, 10 GB dostanete u Vodafone za nejvyšší cenu.

Vodafone nabízí trochu jiné objemy dat. Nejvyšší balíček je ale také ze všech operátorů nejdražší.
Ceník služeb T-Mobile od 1. září 2013 (966,43 KB, pdf)

Zdroje: vodafone.cz, t-mobile.cz, O2.cz

Diskuze ke článku
René Himmel
René Himmel
Takže zase změna k horšímu,10GB je prostě málo a ještě za litr.V dnešní době není problém si najít otevřenou wifi síť,nebo nějakou free zónu,u nás ve Frýdlantě je na náměstí free internet,sice na 1 1/2 hod. ale to stačí a na sídlišti to nemá zaheslovaný každý pátý člověk.
loko
ty fupy jsou fakt o ničem, snad se to změní příchodem 4G. Chápu sice význam slova "mobilní internet", ale jsou i lokality kde se nedá sehnat ani ADSL, nepočtě to, že 4G by měla dosahovat velmi rychlého přenosu i pro domácí použití
Michal Lukášek
Michal Lukášek
O2 má také 30GB ... Není v nabídce, ale dá se zakoupit. Je to náhrada za bývalý tarif bez FUP ... Ten už není vůbec.Balíček XXL nebo XXXL, teď nevím ...
hans
o2 ma i neomezena data za 1000kč mesicne... nechapu proc to porad omezujou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze