T-Mobile pokryl další stovku obcí signálem LTE

19

T-Mobile nadále pokračuje v rozšiřování pokrytí signálem rychlých sítí LTE. Od začátku září do poloviny října 2014 se pokrytí rozšířilo do 100 obcí ve 27 okresech České republiky.

T-Mobile

Pokračuje tak v pokrývání venkovských oblastí a menších měst, při němž upřednostňuje lokality nacházející se mimo pokrytí 3G. Nově pokryté obce se nacházejí v okresech Benešov, Beroun, Kladno, Kutná Hora, Praha-východ, Praha-západ, Příbram, Rakovník (Středočeský kraj), České Budějovice, Jindřichův Hradec, Prachatice, Strakonice (Jihočeský kraj), Domažlice, Rokycany, Tachov (Plzeňský kraj), Karlovy Vary (Karlovarský kraj), Louny (Ústecký kraj), Česká Lípa, Semily (Liberecký kraj), Jičín (Královéhradecký kraj), Chrudim (Pardubický kraj), Havlíčkův Brod, Jihlava, Žďár nad Sázavou (Kraj Vysočina), Brno-venkov, Břeclav (Jihomoravský kraj) a Frýdek-Místek (Moravskoslezský kraj).

Čtěte: T-Mobile zaktualizuje systémy: příští víkend nepůjdou samoobsluhy

T-Mobile

T-Mobile rovněž zveřejnil aktuální mapu pokrytí, kde růžová barva znázorňuje pokrytí sítěmi LTE, žlutá barva pak označuje sítě 3G. Očividně je pokrytí stále velmi slabé, některé kraje nejsou sítí LTE pokryty takřka vůbec. Za povšimnutí stojí i mnoho zcela bílých míst, kde se uživatelé musí spolehnout na sítě 2G. Operátor však slibuje opravdu rychlé rozšíření pokrytí sítěmi LTE a do konce října by mělo být pokryto dalších 180 lokalit ve venkovských oblastech.

Zdroj: TZ T-Mobile

Diskuze ke článku
Honza Moravec
Honza Moravec
A co kdyby nejdříve pokryli ty největší města? Liberec stále nic to je ostuda
Petr
Zeptejte se operátora, kolik z těch 180 lokalit má nyní pouze 2G. Dost by mě to zajímalo, jestli je vybíráno tak, aby to byla hlavně bílá místa, nebo se prostě jede na kvantitu kde to je nejjednodušší a pokrytí bílých míst je jen náhodný vedlejší produkt.
Zdenek Mach
Zdenek Mach
Mošnov: letiště a velká průmyslová zóna s pohybem tisíců zaměstnanců i zahraničních, není do dnes pokrýt ani 3G. Celkově je Moravskoslezský kraj roky opomíjen. Velká ostuda pro T-Mobile!
majk
Zkuste mi někdo popsat jak to je mezi TM a O2 se sdílením LTE? Bydlím na moravě v obci, kde LTE od O2 už jede. Sdílí teda TM a O2 sítě LTE nebo nesdílí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze