T-Mobile: 3G a LTE pokrývá 93 % populace České republiky

32

T-Mobile se ve své tiskové zprávě chlubí splněním slibu, který znamenal pokrytí 93 % populace České republiky mobilním internetem (3G + LTE). Síť LTE přitom pokrývá prý již 1 815 kilometrů hlavních silnic a dálnic včetně D1 a D5.

Operátor T-Mobile se pochlubil nejnovějšími statistikami svého mobilního internetu, které zahrnují i zmínku o pokrytí 93 % populace České republiky 3G a LTE internetem. T-Mobile slíbil splnění této hodnoty do konce roku 2014, což se operátorovi povedlo. Nicméně jde stále „pouze“ o pokrytí populace, nikoliv území a LTE tak chytíte spíše pouze v zabydlených oblastech. LTE síť se rozprostírá nad 672 obcemi a městy ČR, z nichž nejvíce na Vysočině a ve Středočeském, Jihočeském a Jihomoravském kraji.

TIP: T-Mobile v lednu: dvě novinky a zlevnění několika zařízení

T-Mobile

Mobilní internet 4. generace byste měli také chytit v lyžařských střediscích Karlov pod Pradědem, Klínovec, Černý důl a Střážné. Na mapách pokrytí signálem LTE začal navíc T-Mobile zobrazovat také údaje o tom, jestli LTE chytíte uvnitř budov, či pouze venku. Plány pro rok 2015 zahrnují pokrytí dalších dopravních tepen a rekreačních oblastí a také komerční spuštění technologie VoLTE, která umožňuje rychlejší spojení telefonátu s protějškem a to ve vyšší kvalitě. Uvidíme, jak tyto optimistické vyhlídky dopadnou v praxi.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
neprihlaseny
klasicka tiskovka vychvalujici zlodeje :-)
Také nepřihlášený
No dle mého názoru je problém v tom, že né každy chytrý telefon má LTE a takže by mohli aspoň "upgradovat" vysílače signálu EDGE na 3G nebo HSPA(+). Dle vlastní zkušenosti je pokrytí 3G nebo HSPA(+) u t-mobilu velmi zoufalé.
Petr
Nevím co T-M splnil, ale v půlce roku 2014 tvrdili, že pokryjí do konce roku 2014 kousek od mého bydliště a kde nic tu nic. Ani to území nemají vyjmenované v tom, na čem právě pracují teď. Mám dojem, že do pokrytí obyvatel se vejde papírově všelicos a dokud nebude pokryto 100% území, tak budu na EDGE.
Soda
Chci se zeptat mam rok starou simkartu je možné ze mi nepodporuje sít lte? Protoze na mým iPhone 5s ho mam zapnuté v Brně ale nechce mi naskočit děkuji za odpovědi :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze