Subaru představilo svůj palubní systém Starlink

2

Boj o naše multimediální displeje v automobilech byl započat. Nikdo nechce zůstat pozadu, a to platí i pro Subaru. Právě tato japonská automobilka představila před pár dny jejich vlastní infotainment řešení s názvem Starlink.

TIP: Auta a mobily: Audi Connect v Audi A7 dostalo nové funkce

Multimediální systém Subaru dostal název Starlink. Jedná se o informačně-zábavné rozhraní, které má v sobě integrované například internetové rádio Pandora. Na displeji si můžete zobrazit další podporované aplikace, které běží na Androidu nebo iOS.

Subaru Outback

Starlink umí zobrazovat příchozí SMS zprávy na displeji a pokud chcete, můžete si je také nechat přečíst. Nechybí zde ani ovládání hlasem, možnost přehrávání hudby nebo dokonce si nechat stáhnout články ze zpravodajských serverů. A co víc, většina těchto funkcí je k dispozici i v češtině.

Systém Starlink bude zpočátku dostupný na americkém trhu. Najdete ho v modelu Legacy a Outback. U nás by se měl systém objevit v průběhu března, kdy dorazí nová generace modelu Outback i k nám.

Zdroje: carscoops.com

Diskuze ke článku
kubik393
Začíná mi připadat, že už i Subaru musí ustupovat moderní "iphonové" době a k perfektnímu řidičskému zážitku přidávat ještě nějaké to elektronické šidítko aby se neřeklo, že nejde s dobou. Pokaždé, když čtu podobné články, usmívám se a jsem tak rád, že v roce 1978, kdy se v západních Middlands narodilo moje autíčko, byl vrchol elektroniky ve voze osmistopý (8-track pro zasvěcené) přehrávač s osmi reproduktory a opravdu více záleželo na pravém dřevě na palubní desce, pravé kůži na sedadlech, pravých, vlněných koberečcích, 350-ti koňovém dvanáctiválci s manuální(!) převodovkou a schopnosti ještě dnes nechat v prachu 90% moderní produkce. Kde je ta hranice, kdy nás ještě podobné moderní vychytávky nadchnou a nebo už nechají naprosto chladnými? Google a Apple se očividně snaží to nadšení uživatelů zase oživit ale upřímně, k čemu bylo auto primárně vynalezeno? Správně, k transportu osob, a to všechno ostatní je už přece bonus navíc, který je sice příjemný, ale bez něhož se dá fungovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze