Streamovací služba Apple Music oficiálně představena

8

Apple na dnešní úvodní keynote k akci WWD 2015 představil také zbrusu novou službu Apple Music. Ta si klade za cíl sjednotit vše, co se děje kolem hudby a přímo konkurovat službám typu Spotify či SoundCloud. Nabízí mnoho funkcí, komunikaci se Siri nebo interní sociální síť pro komunikaci umělců s fanoušky.

Apple Music

Apple se rozhodl učinit další významný krok v oblasti hudebního průmyslu. Všichni si jistě pamatujeme na nástup iTunes, které se částečně postaraly o postupný úpadek klasických CD nosičů a celkově hudby na fyzických médiích. Dnešním dnem započíná u Applu nová etapa, která začíná představením streamovací služby Apple Music, jež bude blízkým konkurentem pro Spotify nebo SoundCloud.

Apple Music

Má se jednat pro Apple o revoluční službu a ambicemi se výrobce rozhodně netají. Rád by si připsal až 100 miliónů uživatelů. V rámci služby bude k dispozici globální rádiová stanice, která bude hrát nonstop 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to údajně pouze skvělou hudbu. Rádio ponese název Beats One a bude dostupné ihned ve 100 zemích.

TIP! Apple iOS 9 je oficiální: proaktivní po všech směrech

Rádio Beats One

Apple Music pak nabídne hned několik funkcí na různých záložkách. Například záložka Pro vás bude plná hudby, která se řadí mezi vaše oblíbené. Generovat se bude dle toho, jaké žánry máte rádi či jaké skladby rádi a často posloucháte. Otevřena objevům bude záložka Nové, kde najdete obsáhlý katalog nové hudby.

V rámci Apple Music vznikne i jakási malá sociální síť zvaná Connect. Na ní bude probíhat komunikace umělců s fanoušky a naopak. Každý může nahrát hudbu, videa či fotky přímo lidem, kteří jej sledují. Na Connectu to navíc nebude pouze o velkých interpretech, ale snadno zde můžete objevit doposud neznámé umělce.

Apple Music – Connect

Pokud nebudete chtít nic vytvářet, budete se moci spolehnout na mnoho žebříčků. Například nejoblíbenější světové sklady, pouze skladby z vybraného roku a podobně. Apple Music bude provázán s hlasovou asistentkou Siri, které bude stačit říci, co byste rádi poslouchali. Například rozluští i požadavek na soundtrack z vašeho oblíbeného filmu.

TIP! Nový systém iOS 9: kdy dorazí a pro jaké modely bude dostupný?

Apple Music – cena a dostupnost

Závěrem nastává klíčová otázka, kdy budete moci Apple Music využívat a hlavně za kolik. Apple oznámil, že k dispozici vše bude od 30. června 2015 s aktualizací na iOS 8.4. Nejprve bude vše samozřejmě pouze pro Apple zařízení. Na podzim však bude už i podpora pro systémy Windows a Android. Základní cena bude činit 9,99 dolarů (přibližně 245 Kč) za měsíční využívání Apple Music. Zvolit můžete také balíček za 14,99 dolarů (365 Kč) a službu bude moci využívat až 6 lidí. Bezplatná možnost využívání nebude k dispozici, jako je tomu například u Spotify. Apple nicméně nabídne první tři měsíce zkušební a tedy zdarma.

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Kamil Raketa
Kamil Raketa
Žádný inovace nevidím, ale hlavně, že je to Apple. Radši zůstanu u Soundcloudu..
Tonda
Jaksi mi unika v cem to ma byt revolucni.
Martin L.
Rádio, TOP zebřičky, sociální síť :) Celé to bude online? Do offline si cele album nestáhnu?
Xwert Is
Xwert Is
No myslím si že Apple priniesol to čo tu už je dávno akurát to obohatil o pár drobností a pre Wp a Android ani tie drobnosti nebudú dostupné (Siri atď...)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze