Steve Jobs rezignoval na pozici výkonného ředitele Applu

4

Včera v nočních hodinách oznámila společnost Apple rezignaci jednoho z nejvlivnějších vůdců současného technologického světa. Steve Jobs se vzdává pozice výkonného ředitele a přenechává své místo Timovi Cookovi, který byl doteď ředitelem provozu.

To, že Steve opouští vedoucí křeslo ale neznamená, že navždy opouští i Apple. Zůstává předsedou představenstva a "řadovým zaměstnancem". Do představenstva se dostal i Tim Cook. K rezignaci se také vyjádřil předseda Genentechu:

Stevova mimořádná vize a vůdčí schopnosti mnohokrát zachránily Apple a posunuly ho na pozici světově nejinovativnější a nejcenější technologické společnosti. Steve mnohým přispěl k úspěchu Applu a inspiroval kreativní zaměstnance i prvotřídní tým. Ve své roli předsedy společnosti bude i nadále sloužil Applu svými unikátními pohledy na věc, kreativitou a inspirací.

Rychlá rezignace je rozhodně překvapivá, nikoli však zcela nečekaná. Ještě před představením druhé generace iPadu 2 se Steve Jobs na několik týdnů vzdálil svému pracovnímu světu ze zdravotních důvodů. Je tak velmi pravděpodobné, že vážné zdravotní důvody opravdu stojí za jeho rezignací. Ve svém dopise představenstvu se vyjadřuje zcela jasně:

„Vždy jsem říkal, že až příjde den, kdy již nebudu moci vykonávat své povinnosti jako leader Applu, budu první, kdo vám o tom poví. Bohužel tento den nastal, a proto odstupuji ze své pozice. Věřím, že nejlepší a nejinovativnější dny společnosti jsou stále před ní a těším se, až vše budu sledovat z nové pozice. V Applu jsem našel jedny z nejlepších přátel mého života, a proto vám děkuji za mnohá léta práce po vašem boku.“

Zdroje: businesswire.com

Diskuze ke článku
Radim
Tenhle člověk před 30 lety pochopil, jak mikroprocesor změní svět a v garáži začal s Wozniakem stavět počítač. Je úplně jedno, jestli máte Apple rádi nebo ne, tenhle člověk je opravdový vizionář, inovátor a dříč. Není to jen Apple, byl to i NeXT a Pixar.
Kubyk002
Jo Steve je fakt borec, i když Apple neuznávám(hlavně díky posledním kauzám se Samsungem a HTC atd) ale řekl bych že díky tomuto člověku je Apple tam kde ted je...
A jen to potvrzuje že zdraví si za prachy nekoupíš....
Raiden_cz
Takovej applackej Bill Gates, sem zvedavej jak to ted bude s akciema applu :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze