Statistika: systémům vládne Android, BlackBerry padá na dno

15

Prodeje mobilních telefonů významných výrobců již známe a je tak na čase se podívat, jaké tržní podíly drží jednotlivé operační systémy. Opět můžeme říci, že vlastně není o co hrát a trh ovládá jeden systém, kterému vzdáleně konkuruje druhý.

Nadvládu mezi operačními systémy si ve třetí čtvrtletí roku 2013 držel Android. Jeho tržní podíl je působivých 81 %. To podporuje známý růst výrobců telefonů s Androidem, kteří prodávají více a více chytrých telefonů. Namátkou zmiňme Samsung, Huawei, LG či Sony. Bez větších změn zůstal systém iOS od Applu, který se usídlil na 14 %. V jeho případě jsou však očekávány příznivé prognózy. Díky novým výrobkům by se měl Apple v příštím čtvrtletí vyšplhat na bezmála 19 %.

Tržní podíly operačních systémů
Tržní podíly operačních systémů

Závod o třetí příčku zatím vyznívá vcelku jasně. Windows Phone od Microsoftu se meziročně zvedl o 165 % a nyní drží podíl 4 %. Nutno však podotknout, že nejde o žádný velký úspěch, který by Microsoft uspokojil. Navíc celých 95 % telefonů s tímto systémem má na svědomí jediný výrobce – Nokia. Velmi zle to vypadá s restartovaným systémem BlackBerry, kterému podíl naopak padá a balancuje na hraně životnosti. Jeho aktuální podíl činí jen 1,5 %.

Zdroje: bgr.com, abiresearch.com

Diskuze ke článku
padouch
Mohu jen dodat , že po dvou dnech trápení se systémem blackberry jsem byl donucen Z10 zlikvidovat. Tak něco nepřehledného, zmatečného, nedokonalého.....bez jakékoli intuitivnosti.......to je blackberry.
Padlo
Je velká škoda,že v 81% mobilních zařízení je NEdokonalý OS respektive v mnoha ohledech nedobrý,nemastný neslaný prostě to pojmenujte jak chcete,ale je to tak...
KOUKNĚTE SEM http://www.hraj.to/soutez/?ref=7551
Breta
Nevim jestli to , ze za wp stoji jenom jeden vyrobce melo vyznit jak vytka, ale v kazdem pripade to tak zni. Pokud tedy ano tak proc nevytykate u IOS to same;)?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze