Windows Phone předběhl BlackBerry a je třetí na americkém trhu

16

Zajímavá informace dnes přišla z amerického trhu, kde se údajně třetím nejrozšířenějším operačním systémem na mobilních telefonech stal Windows Phone od Microsoftu.

Operační systém Windows Phone nezažíval od svého vzniku zrovna radostné období. Tvrdá konkurence mu nedovolila příliš expandovat a tak spíše jen paběrkoval s malým podílem. Přesná čísla z poslední doby však stále chybí. Nyní však přišla zpráva od agentury Strategy Analytics, která hlásá, že se systém Windows Phone stal za čtvrté čtvrtletí 2012 třetím nejrozšířenějším systémem na trhu v USA.

Čtěte také: Nový operační systém BlackBerry 10: kompletní představení

Z trojici nejlepších se na úkor něj odporoučel systém BlackBerry. Přesná čísla bohužel nemáme k dispozici a nelze tedy říci, jaký je mezi třetím a čtvrtým místem rozestup. Rozhodně však Windows Phone nemá vyhráno, neboť do čísel jistě promluví nově představený systém BlackBerry 10, který by se na americké trhy měl dostat během března. Je také otázkou, zda se začalo více dařit Windows Phone, nebo systém od Microsoftu jen těžil z klesajícího zájmu o starší verzi systému od BlackBerry. Hodně napoví právě letošní rok, kdy se střetnou obě nové verze - Windows Phone 8 a BlackBerry 10.

Zdroje: strategyanalytics.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
JirkaH
pokud bych si musel vybirat mezi wp a bb, tak jednoznacne sahnu po dospelem OS. BlackBerry 10.
johny
přesně,znovu bych už do WP nešel, v současnosti zatím jasně nejhorší a nejzabugovanější system.
kar
Je vipné, jak je teď v módě používat výrazy "dospělý OS, mrtvý systém", atd :-) Blackberry ještě nikdo nemá, tak jak může někdo vědět, jak moc je dospělé. A jak vlastně vypadá "dospělý systém"? Každému vyhovuje něco jiného přece. Mně WP přijde naprosto v pořádku i ve verzi 7.5 a 7.8. Umí to vše, co od telefonu požaduju.
jk
Sto lidí sto názorů, například mě WP uplně zklamal.Neumí skoro nic.Měl jsem ho týden a vrátil jsem se zpět ke svému osvědčenému nokia Belle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze