Správa vlastního účtu u Googlu je nyní jednodušší a líbivější

I když se tým starající o bezpečnost všech služeb Googlu neobjevil na pódiu letošního I/O, rozhodně to neznamená, že by zahálel. Výsledkem jeho práce jsou kompletně předělané stránky pro správu vlastního účtu. Vyplatí se na ně zavítat a projít si jeho nastavení, zvláště pak v oblasti zabezpečení.

Na adrese myaccount.google.com najdete pohromadě všechna nastavení, která se týkají vašeho účtu od Googlu. Protože jej používáte v mnoha různých aplikacích a zařízeních, je to opravdu složitá věc, které navíc nepřispívalo ani to, že spousta nastavení bylo různě roztříštěných v jednotlivých funkcích nebo schována někde hluboko v menu, kam se běžný uživatel neodvažuje chodit.

Google Account

Nový vzhled toto všechno radikálně mění. Vytyčuje hlavní tři oblasti: Přihlášení a zabezpečení, Osobní údaje a ochrana soukromí a nastavení účtu. Přímo z titulní stránky se tak dostanete k mnoha důležitým volbám, případě si můžete spustit průvodce, který vám pomůže s nastavením jednotlivých voleb. Pochválit Google můžeme i za vzorně zpracované doprovodné texty. Každá položka je náležitě vysvětlená, jednoduše pochopitelná i pro laika a vše je přeloženo do češtiny.

Stránku se rozhodně vyplatí navštívit. Nejenom kvůli aktualizaci zabezpečení, ale také si zde můžete udělat obrázek o tom, nakolik je ekosystém Googlu rozsáhlý a co všechno o vás může vědět.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze